Detroit: Become Human verschijnt definitief pas in 2018

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Detroit: Become Human verschijnt definitief pas in 2018

Tijdens de E3 zagen we uitgebreide gameplay beelden van Detroit: Become Human. Over een releasedatum van de game bleef het echter angstvallig stil. David Cage, de regisseur en schrijver van het script van de game, bevestigt nu dat de game pas in 2018 zal verschijnen. Daarmee komt er definitief een einde aan de geruchten dat de game nog dit jaar uit zou komen.

David Cage geeft in een interview met Gamespot aan dat Detroit: Become Human pas volgend jaar zal verschijnen. Hiermee komt er een einde aan de onduidelijkheid die er heerste over de releasedatum van de game. Sony nam Detroit: Become Human namelijk eerder op in een filmpje van games die in 2017 zouden uitkomen. Dit filmpje verscheen op 1 januari op de twitter van PlayStation Europe. Shuhei Yoshidai, de baas van Sony, gaf later aan dat de makers van het filmpje een fout hadden gemaakt. Toch bleven de fans tot vandaag de hoop koesteren dat ze Detroit: Become Human nog in 2017 zouden zien.

Detroit: Become Human is gebaseerd op een tech demo die ontwikkelaar Quantic Dream in 2012 uitbracht. De game draait om drie androids, Kara, Connor en Marku en de strijd die androids voeren tegen hun menselijke onderdrukkers. Net als Heavy Rain en Beyond: Two Souls, de vorige games van Quantic Dreams, zal het maken van keuzes ook in Detroit: Become Human weer een belangrijke rol spelen. Wanneer in 2018 de game precies uitkomt is nog niet bekendgemaakt.