Details Pokémon GO live-events bekend gemaakt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Details Pokémon GO live-events bekend gemaakt

Het is alweer een jaar geleden dat Pokémon GO de wereld overnam en dat moet natuurlijk gevierd worden. Zaterdag 22 juli aanstaande is er in Chicago het allereerste Pokémon GO Fest. Tickets voor dit live-event waren in 30 minuten uitverkocht, wat toch weer laat zien hoe populair Pokémon nog altijd is. Uitgever Niantic heeft daarom aangekondigd dat er deze zomer ook in Europa verschillende live-events komen, waaronder één in Amstelveen.

Pokémon GO is deze zomer jaar oud en om dat te vieren zijn er deze zomer live-events. 22 juli heeft Chicago de eer om als eerste stad een Pokémon GO Fest te houden. Maar ook spelers buiten Chicago kunnen meedoen aan het evenement en kunnen meegenieten met speciale beloningen. Gedurende dag zijn er drie tijdstippen waarop deelnemers in de stad zoveel mogelijk Pokémon van een bepaald type moeten vangen. Als dit lukt is er een brons, zilver, of goud beloning voor alle spelers, wereldwijd. De verschillende typen Pokémon leveren dan nog verschillende bonussen op, zoals bijvoorbeeld een korte tijd extra xp. Spelers buiten de stad moeten tegelijkertijd zoveel mogelijk Pokémon vangen, zodat de beloningen langer duren.

Als het lukt om genoeg Pokémon te vangen, wordt ’s avonds de Mystery Challenge vrijgespeeld. De beloning na het voltooien van deze opdracht is enkel voor de spelers in Chicago. Wanneer het ze lukt om de opdracht twee maal te voltooien, krijgen alle spelers de beloning. Er is natuurlijk veel gespeculeerd over wat deze Mystery Challenge is. Niantic laat hier natuurlijk niet veel over los, maar men denkt dat spelers een legendarische Pokémon moeten vangen.

Details Pokémon GO live-events bekend gemaakt

Spelers in Europa moeten nog even geduld hebben. In augustus en september zijn er zeven verschillende Pokémon GO Safari Zone evenementen gepland. Tijdens deze safari evenementen zijn er verschillende Pokémon uit de Kanto en Johto streken te vangen, waaronder sommigen die nooit eerder in Europa te vinden waren. Spelers die het lukt om een kaartje te bemachtigen worden uitgedaagd samen te werken om verschillende unieke Raid Bosses te verslaan. De eerste twee evenementen zijn op 5 augustus in Kopenhagen en Praag. Een week later is het op 12 augustus de beurt aan Stockholm en Amstelveen. In september komen ook Oberhausen, Parijs en Barcelona nog aan bod.

Tot slot is er van 9 tot 15 augustus ook nog een Pikachu Outbreak in Yokohama, Japan. Over dit evenement is behalve de datum nog niet veel bekend, al wordt verwacht dat Niantic deze week nog extra informatie naar buiten brengt.