Details over post-launch content van Far Cry 5 bekend

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Details over post-launch content van Far Cry 5 bekend

Far Cry 5 komt deze maand uit en we hebben al een duidelijk beeld over wat we mogen verwachten in de releaseversie van de game. Toch is het te verwachten dat Far Cry 5 ook post-launch content gaat krijgen met verschillende DLC en season passes. Hier wisten we nog niet zoveel over, maar daar is nu verandering in gekomen.

Voor zover nu bekend is, krijgt Far Cry 5 drie DLC-pakketten. Dit heeft Ubisoft vandaag bekendgemaakt door middel van hun nieuwe DLC trailer. Volgens Ubisoft zijn de drie DLC in dezelfde orde van grootte als de befaamde Blood Dragon DLC die na Far Cry 3 uitkwam. Toch lijken deze DLC-campagnes het iets anders aan te pakken.

In eerste instantie gaat het namelijk over Hours of Darkness, waar je terug de tijd in gaat naar Vietnam om daar het communisme te bestrijden. Daarna ga je de strijd aan in B-film scenario’s en probeer je zombiehordes te overleven. Tot slot vecht je op Mars tegen een legioen aan spinachtige wezens die de aarde willen veroveren. Deze drie DLC zijn onderdeel van de season pass en worden ook bijgeleverd bij het aanschaffen van de Gold Edition. Heb je deze editie, of ben je van plan de season pass te kopen en speel je op PlayStation 4 of Xbox One, dan krijg je daar gratis Far Cry 3 bij.

Heb je echter geen zin om extra euro’s neer te leggen, dan krijg je alsnog extra’s. Vanaf de release van Far Cry 5 krijgen spelers toegang tot Far Cry Arcade. Volgens Ubisoft is dit de opvolger van de map editor, waarmee spelers zelf content kunnen maken of andermans content kunnen spelen. In deze modus kun je objecten gebruiken uit de Far Cry-games, maar ook uit andere Ubisoft-franchises, zoals Assassin’s Creed of Watch Dogs.

Far Cry 5 komt op 27 maart uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.