Details over nieuwe PUBG map bekendgemaakt

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Details over nieuwe PUBG map bekendgemaakt

De woestijnmap van PlayerUnknown’s Battlegrounds is het afgelopen half jaar een soort legende geworden. Iedereen weet van zijn bestaan, maar niemand weet precies hoe de map eruit ziet en wanneer deze komt. Een van deze mysteries is nu in ieder geval opgelost.

Er is meer bekendgemaakt over de woestijnmap van PUBG. In een blogpost van Bluehole op de Steam Community-pagina zijn screenshots te zien van enkele plaatsen in de nieuwe map. Daarnaast is ook een screenshot te zien van de volledige map.

In de post geeft het ontwikkelingsteam aan dat zij de nieuwe map een totaal nieuwe ervaring wilden maken. Ze stapten af van het groene eiland en schakelden over naar een dor kustgebied van het vaste land van Miramar.

“We wanted to go the opposite direction of having lush fields and forests and arrived at the harsh and unforgiving desert of what we can now reveal is Miramar.”

Dit kustgebied is ook weer gevuld met een scala aan verschillende natuur- en woongebieden. Van verlaten textielindustrieƫn tot dichtbebouwde steden met hoge gebouwen. In de blogpost zelf zijn enkele van de benoemde locaties beschreven, zodat we als gamers een idee hebben van wat we kunnen verwachten.

PUBG 
 Pixel Vault

Enkele uren eerder is er op Twitter een nieuwe wapen aangekondigd, de Win94. Dit Winchester-type geweer past goed met de natuurlijke achtergrond van Miramar en is om die reden ook exclusief te vinden in deze map. Het spawnen van het geweer zelf is niet beperkt tot care packages en deze kan dus op de hele map gevonden worden.

We krijgen steeds meer te weten over de nieuwe map van PUBG. We weten nu hoe de map eruit ziet en tijdens de Game Awards zullen we de map voor het eerst in actie zien. We weten ook dat de nieuwe map te spelen zal zijn tijdens de nieuwe testserver-ronde. Wanneer deze ronde precies is, of wanneer de map definitief uitkomt, is echter nog niet bekend.