Details bekend over Nintendo Switch Online

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Details bekend over Nintendo Switch Online

In september is het eindelijk zover. De Nintendo Switch krijgt een functie waar al sinds de release om gevraagd werd, namelijk de online dienst Nintendo Switch Online. Er is echter nog veel onbekend over wat we kunnen verwachten en wat de dienst uiteindelijk gaat leveren, maar daar komt nu verandering in.

Nintendo Switch Online geeft gamers met een Nintendo Switch mogelijkheden om online te gamen, save data op te slaan in de cloud en het gebruiken van tablets en smartphones tijdens het spelen. Dit is echter niet gratis. De service kun je gebruiken volgens een abonnementensysteem. Je kunt kiezen uit vier pakketten: abonnement voor één of drie maanden, een jaarabonnement en een familieabonnement.

Mocht je een maand de service willen gebruiken, dan ben je €3,99 kwijt. Voor abonnement voor drie maanden ben je €7,99 kwijt en een jaarabonnement kost je €19,99. Let wel op dat deze pakketten de diensten leveren voor één individu. Voor het gebruik door meerdere personen is er het familieabonnement. Deze is goed voor één jaar terwijl de dienst kan worden gebruikt door maximaal acht Switch-gebruikers. Voor dit laatste pakket leg je €35,99 neer.