Destiny trekt 5 miljoen kijkers op Twitch

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Destiny trekt 5 miljoen kijkers op Twitch

Dat Destiny het niet alleen goed doet in de winkels, blijkt uit een persbericht van Activision. Volgens de uitgever trok de game de afgelopen week 5 miljoen unieke kijkers naar Twitch. In totaal werd de game 20 miljoen keer bekeken.

Volgens Activision is het daarmee de grootste lancering van een console game op het streaming platform. Wat de concurrentie precies doet, is niet te achterhalen, zo blijkt uit een bericht van Joystiq. “Wij kunnen deze cijfers niet vrij geven omdat het aan onze partners is om te beslissen welke cijfers ze vrij willen geven,” aldus een woordvoerder van Twitch tegenover Joystiq.

Toch is er wel een beeld te schetsen van hoeveel er is gekeken. De eerste week van Destiny was goed voor 240 miljoen gekeken minuten. In vergelijking was Titanfall de best gestreamde game op Xbox One in zijn eerste maand met 10 miljoen gestreamde minuten. In totaal was de Xbox One bij zijn Amerikaanse lancering in de eerste maand goed voor 23 miljoen gestreamde minuten. De PlayStation 4 deed het in zijn eerste maand iets slechter, met slechts 20 miljoen gestreamde minuten.