Destiny: The Taken King

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Destiny: The Taken King

Destiny gaat richting zijn eerste verjaardag en het is een wisselvallig jaar geweest. Er waren hoge verwachtingen die deels werden waargemaakt. Desondanks had Destiny rond de release wel de meeste pre-orders ooit en spelen dagelijks nog miljoenen mensen de FPS. De uitbreidingen The Dark Below en House of Wolves waren vermakelijk, maar voelden een beetje als een tussendoortje. Met de aangekondigde DLC, The Taken King, gaat Destiny vol goede moed het tweede jaar in.

Een ding weten we in ieder geval zeker, dit wordt een behoorlijk grote DLC met veel nieuwe content. Het meest opvallend zijn de nieuwe subclasses voor je Guardian. Zo krijgt de Titan met de Sunbreaker class een hamer van vuur, de Warlock kan als Stormcaller vijanden belagen met bliksem en de Hunter kan als Nightstalker losgaan met een Void pijl en boog. Hierdoor heeft nu elke Guardian alle drie de hoofdelementen, solar, arc en void, tot zijn beschikking. Voor de echte die-hards betekent dit weer uren ronddwalen in het zonnestelsel om de nieuwe subclasses volledig te upgraden en dat is goed nieuws.

Destiny subclass

Ook krijgen we een groot stuk verhaal erbij dat zich afspeelt na de gebeurtenissen in The Dark Below, waarin je Crota, de zoon van Oryx, hebt vermoord in de Raid. Zonder deze actie had de Hive nu de aarde overgenomen met hun duistere leger. Oryx is nu boos en komt met zijn Taken Army alsnog verhaal halen, wat waarschijnlijk leidt tot het uitroeien van de mensheid. Meer verhaal is tot nu toe nog niet bekend, maar dat gezegd hebbende is het verhaal van Destiny niet echt heel overtuigend geweest. Als gamer die echt honderden uren in Destiny heeft zitten, weet ik eigenlijk nog steeds niet waar het over gaat. The Taken King is dus een mooie kans om het verhaal de kickstart te geven die het nodig heeft. We weten dat Bungie dit kan getuige de eerste Halo-games. Verder weten we dat er sowieso een nieuwe raid en een aantal nieuwe strikes worden toegevoegd en dat het maximum level wordt verhoogd. Ook krijgt de PvP weer een aantal nieuwe maps en kunnen we ons opmaken voor een hele lading nieuwe wapens en gear.

Klinkt als een heel goed gevuld pakket waarvan we meer komen te weten in de aankomende weken, alleen is na de bekendmaking van de prijs de community een beetje ontploft. The Taken King moet 40 euro gaan kosten en dat is toch een behoorlijk dure DLC volgens velen. Wat de spelers van het eerste uur nog bozer maakte, is het feit dat er ook een Legendary Edition te koop is voor beginnende spelers. Voor 60 euro krijgen ze dan Destiny, de Season Pass voor The Dark Below en House of Wolves en dan ook nog The Taken King. Een pakket die voor de spelers van het eerste uur meer dan het dubbele heeft gekost. Bungie heeft laten weten dat ze graag de ‘mensen die het eerste geweldige jaar hebben mogelijk gemaakt’ extra willen belonen, maar het is nog wachten op welke manier ze het doen.

Destiny Tower

Het tweede jaar van Destiny belooft te beginnen met een flinke hoeveelheid nieuwe content. De nieuwe raid, strikes en vooral de subclasses gaan weer zorgen voor vele uren aan speelplezier. Met het Taken Army krijgen we ook een aantal nieuwe vijanden, die overigens ook worden toegevoegd aan de oudere strikes, waardoor deze ook een kleine update krijgen. Tel er nog de nieuwe verhaallijn, PvP-maps en alle nog onbekende content bij op en je hebt een enorm pakket. Enige kanttekening is de prijs van vier tientjes die niet bij iedereen in de smaak valt, maar als de hoeveelheid content bijna gelijk staat aan een nieuwe game, dan zal het geklaag denk ik snel afnemen.