Destiny-spelers beginnen bij nul

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Destiny-spelers beginnen bij nul

Ontwikkelaar Bungie heeft bevestigd dat content van de Destiny-bèta niet kan worden overgezet in de volledige versie van de game. Gamers beginnen dus bij nul, ook degenen die de bèta van de game hebben gespeeld, schrijft Bungie op zijn website.

Zelfgemaakte karakters moeten vaarwel worden gezegd. Ook items die de gamer in de bèta heeft verzameld moeten in de uiteindelijke versie van de game opnieuw worden verzameld. Dat is het logische gevolg van de aanpassingen die de ontwikkelaar heeft gemaakt nadat de bèta werd vrijgegeven. Het zou technisch niet haalbaar zijn om alle data over te zetten.

“Sinds de bèta zijn we constant bezig geweest met het afstemmen en aanpassen van de game”, schrijft designer Tyson Green op de Bungie-website. “De manier waarop je experience krijgt is een aantal keer aangepast. Item zijn toegevoegd en verwijderd. Nieuwe functies omgewisseld. Hoewel er geen zeer grote verandering is doorgevoerd zorgt de hoeveelheid aanpassingen er wel voor dat karakters van de beta uit vreemde vormen bestaan die op zijn best verwarrend zijn, in het ergste geval gebroken.”

Bungie-ontwikkelaars benadrukken dat het karakter, de Guardian, dat in de volledige game wordt gemaakt wel lang mee zal gaan. Destiny ligt op 9 september in de winkels.