Destiny snelst verkopende nieuwe IP in de UK

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Destiny snelst verkopende nieuwe IP in de UK

Trots verkondigde Ubisoft een aantal maanden geleden dat Watch Dogs de snelst verkopende nieuwe titel ooit was, maar die titel zijn ze inmiddels alweer kwijt. Destiny verkocht de afgelopen week meer dan Ubisoft’s open wereld-game in zijn eerste week en is in ieder geval in het Verenigd Koninkrijk de snelst verkopende nieuwe titel tot nu toe.

Het is niet verbazingwekkend te noemen, maar Destiny komt op de eerste plaats binnen in de Engelse verkooplijsten. Hoeveel exemplaren er precies zijn verkocht wordt er niet vermeld. Opvallend is te noemen dat kijkend naar het totaal verkochte aantal, er ongeveer evenveel exemplaren zijn verkocht op het PlayStation-platform als op die van Xbox. De PS4 gaat aan de leiding met 46% van het totaal, gevolgd door 36% op de Xbox One. Last-gen doet de Xbox 360 het naar verhouding beter met 14% van de totale verkopen gevolgd door slechts 3% op de PS3. Zo zijn de verkoopaantallen enigszins in balans, terwijl het Microsoft niet toegestaan is de game op wat voor manier dan ook te promoten via marketing.

Destiny lanceerde vorige week dinsdag na een ontwikkelingstijd van ongeveer vijf jaar en komt bij Bungie vandaan, de ontwikkelaar die o.a. verantwoordelijk was voor de Halo serie. Voor het immense project is de komende tien jaar ruim vijfhonderd miljoen dollar uitgetrokken. Activision berichtte onlangs dat ze ook al voor vijfhonderd miljoen dollar aan games hebben verscheept aan retailers en dit bedrag dus al bijna weer is terug verdiend.