Destiny-sequel al in ontwikkeling

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Destiny-sequel al in ontwikkeling

Ondanks dat Destiny zijn eerste DLC-pakket nog moet krijgen, zijn Activision en Bungie al bezig aan het vervolg van de game. Dit maakte Activision Publishing CEO Eric Hirshberg vandaag bekend in een gesprek met investeerders.

“We zijn erg blij met de lancering van Destiny en de blijvende interactie met de game,” zo stelt Hirshberg in het gesprek, “Daarnaast is het werk aan toekomstige uitbreidingen begonnen, net als het werk aan onze volgende volledige game.”

Dat de lancering van Destiny succesvol was, blijkt wel uit de cijfers die Activision bekend maakte. In de eerste vijf dagen na de release was de game goed voor 325 miljoen dollar aan verkopen, waarmee de totale omzet van de game tot nu toe op 500 miljoen dollar staat.

Daarnaast maakte Activision bekend dat er tot nu toe 9,5 miljoen spelers staan geregistreerd en dat de actieve spelers van de game gemiddeld zo’n 3 uur per dag in de dag steken. Volgens Bobby Kottick, CEO van Activision Blizzard, heeft Destiny ervoor gezorgd dat het derde kwartaal van het financiële jaar record-resultaten opleverde.

De eerste DLC voor Destiny heet The Dark Below en zal op 9 december beschikbaar zijn.