Destiny: Rise of Iron officieel onthuld

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Destiny: Rise of Iron officieel onthuld

Bungie heeft tijdens een livestream de nieuwe DLC voor Destiny onthuld. Zoals al langer werd verwacht, heet de nieuwe DLC Rise of Iron en kunnen spelers er dit najaar mee aan de slag. Wanneer spelers de DLC pre-orderen, krijgen ze bij release ook een speciale zwarte Gjallarhorn.

Tijdens de livestream maakte het team achter de game meer details bekend over de nieuwe DLC. Rise of Iron valt onder de noemer van ‘grote DLC’ voor Destiny en dat betekent dat spelers veel nieuwe content zullen krijgen om mee aan de slag te gaan. Allereerst zullen spelers een nieuw verhaal voorgeschoteld krijgen, waarbij de focus zal liggen op de Iron Lords, een groep oude Guardians die de mensheid probeerde te beschermen in oude dagen. Alleen Lord Saladin, nu verantwoordelijk voor de Iron Banner-evenementen, is nog in leven en zal de spelers vragen om de nieuwe dreiging te stoppen.

Die nieuwe dreiging is in de vorm van Siva, een oude ‘mechanische’ plaag die in handen is gekomen van de Fallen. Deze groep vijanden gebruikt deze plaag echter niet om de mensheid direct uit te schakelen, maar wel om zelf krachtiger te worden. Dit resulteert in een compleet nieuwe groep vijanden, de Plagued Fallen. Deze vijanden zullen dan ook centraal staan in de Rise of Iron.

Dit alles zal vergezeld worden door een drietal nieuwe gebieden. De belangrijkste daarvan is de Plaguelands. Een nieuwe zone op de aarde waarin spelers tegen de Plagued Fallen zullen strijden. Daarnaast zul je aan de slag gaan in Felwinter Peak, waarschijnlijk in de nieuwe Raid, de oude thuisbasis van de Iron Lords. Het derde nieuwe gebied is The Wall; de muur waar spelers hun avontuur origineel begonnen, maar nu zal daar veel meer te doen zijn: spelers kunnen in de muur, op de muur en verder achter de muur gaan ontdekken.

Ook de Crucible zal een flinke update krijgen met nieuwe maps, een nieuwe modus en nieuwe mogelijkheden. Bungie maakt daar echter later deze zomer pas meer over bekend. Naar welk lightlevel het maximum zal worden verhoogd, wordt ook later deze zomer pas meer over gezegd. Wat we wel weten is dat Rise of Iron vanaf 20 september beschikbaar is voor PlayStation 4 en Xbox One. Spelers op de PlayStation 3 en Xbox 360 zullen de nieuwe DLC niet meer ontvangen. Ook een prijs is bekend: 30 euro.