Destiny 2 voor pc pas eind oktober, bèta vanaf juli

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Destiny 2 voor pc pas eind oktober, bèta vanaf juli

Het zat er al een beetje aan te komen: de release van Destiny 2 voor de pc vindt later plaats van die van de consoles. Dit heeft Bungie vandaag bekendgemaakt. De pc-versie van de shooter komt nu op 24 oktober. Bèta’s zullen vanaf midden juli plaats gaan vinden.

Vandaag maakte Bungie bekend hoe de komende periode er uit gaat zien rondom Destiny 2. In een simpele afbeelding op Twitter geeft de ontwikkelaar een tijdslijn van de komende maanden, beginnende met de bèta. Voor PlayStation 4 pre-orders zal deze op 18 juli beginnen, terwijl Xbox One pre-orders een dag later aan de slag kunnen. De bèta zal voor iedereen vanaf 21 juli beschikbaar zijn en tot en met 23 juli te spelen zijn.

Pc-gamers vissen hier wat achter het net. Terwijl console-gamers al bijna met de volledige titel aan de slag mogen, krijgen pc-gamers pas eind augustus een bèta. Welke datum deze zal beginnen is echter nog onduidelijk. Ook de release van de game ligt een flinke slag later dan de console-versie: 24 oktober, bijna twee maanden na de console lancering. Die lanceert namelijk op 6 september voor zowel PlayStation 4 als Xbox One.