Destiny 2 krijgt geen Switch-versie en geen dedicated servers

Destiny 2 krijgt geen Switch-versie en geen dedicated servers

In verschillende interviews met IGN onthulden de projectleider en gamedirecteur informatie over Destiny 2 waar sommigen niet zo blij mee zullen zijn. Zo krijgt de game bijvoorbeeld geen dedicated servers en heeft Bungie momenteel nog geen plannen om een versie voor de Switch uit te brengen.

Gamedirecteur Luke Smith gaf aan dat er voor zowel pc als consoles geen dedicated servers komen. In plaats daarvan maakt de game gebruik van een peer-to-peernetwerk voor online sessies. Vanwege de kleine teams zou het hiermee makkelijker zijn om spelers te koppelen. Om deze redenen houdt Bungie zich bezig met het verbeteren van het vinden van medespelers, gebaseerd op internetkwaliteit.

Op de pc kan men genieten van de game in 4K resolutie en ook krijgt de game volgens Bungie geen bovengrens op het gebied van framerate. Daar staat tegenover dat pc-gamers Destiny 2 pas later kunnen spelen dan hun medespelers op de consoles. Al is dat altijd nog beter dan de eerste Destiny game, aangezien deze helemaal niet op pc uitkwam.

In een ander gesprek informeerde projectleider Mark Noseworthy IGN dat Destiny 2 hoogstwaarschijnlijk niet naar de Switch komt. Vanwege het feit dat spelers altijd online moeten zijn, komt de Switch niet in aanmerking. Hoewel Noseworthy van de draagbaarheid van de console houdt, past het volgens hem niet bij de eisen van Destiny 2.