Destiny 2 krijgt free-to-play business-model

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Destiny 2 krijgt free-to-play business-model

De afgelopen maanden werd het al duidelijk dat het niet helemaal goed liep tussen Activision en Bungie, wat resulteerde in de scheiding tussen de twee. Bijzonder genoeg wist Bungie weg te komen met de rechten van Destiny 2. Sinds die tijd is het eventjes stil geweest, maar nu zitten er toch grote veranderingen aan te komen.

Het grootste nieuws is dat Destiny 2 een rebranding krijgt. Vanaf 17 september 2019 zal de game officieel: Destiny 2: New Light heten. Deze nieuwe versie is een free-to-play game waarbij de content van het eerste jaar na release gratis wordt. Dit is inclusief Strikes, PvP Crucible en de Leviathan raids. Daarnaast verdwijnt de game van Battlenet en wordt deze verkrijgbaar via Steam. Dit geldt ook voor de nieuwe uitbreiding Destiny: Shadowkeep. Deze uitbreiding is een stand-alone uitbreiding. Een uitgebreidere blik op wat dit inhoudt kun je opdoen in de 14 minuten durende vlog van Bungie.

Daarnaast heeft Bungie aangegeven dat Destiny 2 vanaf de rebranding  zich meer gaat focussen op PvP-elementen. Daarnaast gaat de game gebruik maken van de cross-save-functionaliteit van Google Stadia, Xbox One, pc en PlayStation 4.