Destiny 2 gooit onderdelen achter DLC-muur

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Destiny 2 gooit onderdelen achter DLC-muur

Sinds afgelopen vrijdag is de eerste grote uitbreiding van Destiny 2 beschikbaar: Curse of Osiris. De uitbreiding heeft veel toegevoegd, maar nu blijkt dat sommige zaken ook achter slot en grendel zijn gegaan.

Met de release van Curse of Osiris krijgen spelers niet alleen nieuwe content, maar ook hogere levels om naartoe te werken. Zo is het maximum level opgeschroefd van 20 naar 25 en is het maximale Power level van 305 (met mods) naar 335 (met mods) gegaan.

Spelers zonder DLC zullen deze levels echter niet kunnen halen, en dat brengt problemen met zich mee. Met de release van de uitbreiding heeft Destiny namelijk verschillende aanpassingen doorgevoerd. De Prestige-modi van zowel de Raid als de Nightfall Strikes vereisen nu power level 330, iets wat niet mogelijk is zonder de uitbreiding.

Daarnaast heeft Bungie ook de Heroic Strikes Playlist toegevoegd voor spelers die power level 270 hebben behaald. Deze zit echter ook achter een verplichting om Curse of Osiris aan te schaffen.

Het is niet de eerste keer dat Bungie dit doet. Ook in de originele game werd de Weekly Strike achter slot en grendel geplaatst toen de uitbreiding The Dark Below verscheen in december 2014.

Spelers die nog een Platinum trophy willen behalen in Destiny 2 zullen daarnaast verplicht zijn om de uitbreiding te kopen. De Trophy / Achievement ‘The Prestige’ verplicht spelers om een Prestige Raid of Prestige Nightfall te voltooien, iets wat nu zonder uitbreiding niet meer gaat.