Destiny 2: Forsaken – Battle of the Clans

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Destiny 2: Forsaken – Battle of the Clans

Op 4 september hadden de fanboys en -girls van Destiny 2 weer iets om volledig enthousiast over te worden: die dag verscheen namelijk de uitbreiding Forsaken. Nu is dat natuurlijk wel een dingetje dat gevierd moet worden en dat werd dan ook gedaan. Op vrijdag 7 september vond de Battle of the Clans plaats, een event waarin de beste clans van de Benelux het tegen elkaar opnamen en natuurlijk ging er slechts één met de felbegeerde prijs naar huis. Ik mocht erbij zijn om te bekijken hoe de teams hard tegen hard gingen en het hele publiek meenamen in de strijd.

Piew, piew piew!

Voor dit event moest ik een tripje maken naar Amsterdam, waar ik welkom was in Pakhuis de Zwijger. Een ogenschijnlijk klein gebouw, maar eenmaal binnen had je genoeg mogelijkheden om even lekker te verdwalen. Drie trappen later (wie laat een gamer nou traplopen?) was het bekende geluid van Destiny al te horen. Schietgeluiden hier en daar en het geklepper van mensen die stiekem toch wel een beetje gespannen zijn. Activision had duidelijk flink wat tijd gestoken in de aankleding van het event. Overal waren pods waar je zelf een potje op kon spelen, flink wat wall posters maakten duidelijk waarom je er was en als kers op de taart lagen er overal replica’s van wapens.

Nu kwamen we natuurlijk niet voor de aankleding, maar voor de strijd. Het duurde dan ook niet lang voordat we begeleid werden naar een grote zaal, waar de wedstrijd dan daadwerkelijk plaats ging vinden. De boel werd aan elkaar gepraat door Wilko Terwijn, die we onder andere kennen van de Grote Improvisatieshow. Met zijn blije hoofd en gezellige manier van praten en grapjes maken, werd het dan ook direct sfeervol.

Destiny 2: Forsaken - Battle of the Clans

Hoewel ik niet specifiek voor een clan kwam, zorgden zijn enthousiasme en dat van het publiek ervoor dat ik na een minuut al zat mee te roepen en te lachen, terwijl hij vertelde over hoe de avond ging verlopen. Onder luid gejoel en met wat bijbehorende filmpjes maakten we kennis met de teams die tegen elkaar zouden knokken voor de prijs: een statue van onze geliefde Cayde.

 

Teamwork

De zes clans die meededen zijn hier overigens niet zomaar voor uitgekozen. Afgelopen zomer kon je jezelf en je clan opgegeven bij Bungie. Van tevoren moesten alle clans die zich hadden opgegeven zich al bewijzen. Dit werd gedaan door het spelen van een potje Gambit. Deze modus bevat zowel PvE- als PvP-elementen waarbij je allebei een eigen speelveld en vijanden hebt en het de bedoeling is dat je als eerste de Primeval verslaat. Ondertussen kun je elkaar echter nog flink dwarszitten.

De zes clans die dit alles hebben overleefd, verschenen vrijdag op het podium om het daar opnieuw tegen elkaar op te nemen in Gambit. Het ging daarbij om Paniek in de Koepel, Brabantse Bazen, The Immortal Reapers, ECV eSports, Lekker Destiny Spelen en Just Colonel And Me Now. De teams werden ingedeeld in twee poules en toen eenmaal de strijd van start ging, werd meteen duidelijk dat we met de top te maken hadden.

Destiny 2: Forsaken - Battle of the Clans

Waar ik namelijk als een kip zonder kop rond ren en hoop dat ik blijf leven, zag je direct dat deze teams wel duidelijk een strategie hadden. Alles werd gepland en getimed en je zag de verhitte snoetjes van de teamcaptains die via een headset constant in contact stonden met de rest van het team. Hoewel het ene team soms overduidelijk beter was dan het andere, zorgde elk van hen voor een mooie kijkervaring.

 

Er kan er maar één de winnaar zijn

Ik benoemde al eerder dat de sfeer van de avond zeer goed was en ik kan niet stoppen met dit te blijven benadrukken. Joelende fans en een hele hoop “oeh’s” en “ah’s” maakten de ervaring compleet. Om van de top catering nog maar niet te spreken. De sfeer werd alleen maar beter naarmate de finale in zicht kwam en de twee teams die de avond gedomineerd hadden, namelijk The Immortal Reapers en ECV eSports, samen het toneel betraden. Op dat moment gingen de fanbases van beide partijen namelijk compleet los, om door Terwijn “de eSports Hooligans” genoemd te worden. Nadat de teams helemaal klaar waren met hun voorbereidingen, betraden ze het strijdveld. De spanning was in de gehele zaal te voelen.

De finale werd dan ook een strijd voor in de boekjes. Opnieuw wist één partij toch wel de broek aan te hebben, maar dat betekende niet dat de tegenstander zich gemakkelijk gewonnen gaf. De een na de andere kill werd gemaakt en de zweetdruppels waren op menig voorhoofd van de spelers te vinden. Met de billetjes op de punt van onze stoel hoorden en zagen we dan eindelijk een winnaar uit de hoge hoed komen. De winst was voor ECV eSports. Sorry andere teams, er kan er maar één de winnaar zijn. Ach ja, volgend jaar weer? Van mij mag het.

Destiny 2: Forsaken - Battle of the Clans

Al met al was het een sfeervolle avond, waarin zowel de clans, Wilko Terwijn en zeer zeker het publiek een belangrijke rol gespeeld hebben. Veel respect voor alle strijders die ons van zo’n mooie show wisten te voorzien. Ik heb me in ieder geval zeer goed vermaakt en aan alle lachende gezichten te zien op weg naar de uitgang, was ik niet de enige.