Destiny 2

archief
Jordy Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Destiny 2

Bungie gaat opnieuw proberen om de MMO-wereld over te nemen met Destiny 2. Na het ietwat teleurstellende en summiere verhaal van de originele Destiny, pakt Bungie groots uit met het verhaal van Destiny 2. In de aankondigingstrailer was dan ook goed merkbaar dat in het nieuwe deel een stuk meer focus op het verhaal ligt. Gaat deze game de verwachtingen overtreffen en zowel nieuwe als oude spelers naar zich toe trekken?

Het grootste commentaar wat de community had op de eerste Destiny, was het verhaal. In dit deel is de hoofdrol weggelegd voor de Cabal. Laten we ze voor het gemak maar even omschrijven als sumoworstelaars, aangezien je ze niet echt anders kunt omschrijven. Deze enorme wezens zijn minstens twee koppen groter dan de Guardians, de personages waar jij als speler mee speelt.  

Vallen en opstaan

De Cabal zijn onder leiding van Ghaul naar de aarde gekomen om de Traveler op te eisen. Ghaul vindt dat de keuze die de Traveler heeft gemaakt, namelijk om de mensen krachten te geven, een verkeerde is geweest. Hij had liever gezien dat de Cabal deze krachten hadden gekregen.  In de eerste missie van Destiny 2 is het dan ook jouw taak om de Tower te verdedigen tegen de aanval van Ghaul. Helaas weten we al van gameplay en cinematics dat dit niet gaat lukken.

Destiny 2 Cabal 
 Pixel Vault

De Cabal neemt de controle over de Traveler, waardoor de Guardians hun connectie met hun Light verliezen. Hierdoor verliezen de spelers hun krachten en al hun wapens zijn verwoest tijdens de aanval op de Tower. Dit is dan ook meteen de uitleg waarom bestaande Guardians hun wapens en uitrusting uit de eerste Destiny kwijt zijn. Het is aan jou en de andere Guardians de taak om de Cabal van de aarde te verdrijven en de Traveler te bevrijden.

Allereerst moet je weer ergens je krachten, wapens en uitrusting vandaan halen. De Titan, Hunter en Warlock zijn allen weer terug in Destiny 2. Deze hebben ieder een nieuwe subclass gekregen: de Sentinel (Titan), Dawnblade (Warlock) en de Arcstriker (Hunter). Deze classes hebben nieuwe abilities die in de eerste Destiny nog niet bestonden. Daarnaast hebben ze ook het wapensysteem wat omgegooid. In deel één bestond het systeem uit Primary-, Special- en Heavy-wapens. In het nieuwe deel is het opgedeeld in Kinetic-, Energy- en Power-wapens. Hierdoor is het dus mogelijk om shotguns en sniper rifles mee te nemen als Kinetic- en Energy wapens. Voorheen konden deze wapens alleen in het special slot.

Met of tegen elkaar

Clans maken hun grote opwachting in Destiny 2. Waar het in de eerste Destiny wel mogelijk was om een clan te vormen, voegde dat in de praktijk eigenlijk niks toe. In Destiny 2 kun je in je clan rewards vrijspelen als je genoeg punten hebt verzameld. Deze punten zijn te bemachtigen door missies en andere activiteiten binnen Destiny 2 te volbrengen. Op deze manier breng je de community dichter bij elkaar en heb je iets om samen voor te strijden.

Destiny 2 Cayde 
 Pixel Vault

Het zoeken van andere mensen om mee te spelen, hebben ze ook wat makkelijker gemaakt. In de eerste Destiny moest je voor een raid en andere endgame content zelf een groep vinden om samen mee te spelen. Hier moest je al snel het internet voor op, aangezien hier binnen de game niet de mogelijkheid voor was. Door middel van Guided Games wordt het nu in de game zelf mogelijk om een groep te vinden. Dit geldt echter alleen voor de Normal difficulty van de content, als je de raid bijvoorbeeld op Hard wilt spelen, dan moet je wel zelf een groep vinden.

De Crucible heeft ook een iets andere opzet gekregen. In Destiny 2 is het namelijk alleen nog maar mogelijk om 4v4 te spelen waar dit in het eerste deel 6v6 of 3v3 was. Dit is voornamelijk gedaan om de potjes iets rustiger en overzichtelijker te laten verlopen. In het level design is dus optimaal rekening gehouden met 4v4. Een nieuwe toevoeging aan de Crucible is de spelmodus Countdown. Hierbij is het de bedoeling dat je een bom plant in het kamp van de tegenstanders en deze verdedigt totdat deze ontploft. Je kunt dit vergelijken met de Search and Destroy-modus van andere FPS-games.

Destiny 2 komt uit op 6 september voor de PlayStation 4 en Xbox One. Voor de pc komt de game uit op 24 oktober.  In juli worden er bèta’s gehouden voor de PS4- en Xbox One-versie. Een maand later in augustus wordt er een beta georganiseerd voor de pc-versie.