Desert Bus krijgt eindelijk een remake

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Desert Bus krijgt eindelijk een remake

Nee, het is geen grap. Desert Bus, de minigame die vooral populair is gebleken bij marathons voor het goede doel, krijgt een heuse remake. Omdat VR toch wel helemaal “het ding” moet gaan worden, zal de game dan ook ontwikkeld worden voor diverse VR-apparaten. Voordat je nu helemaal uit je plaat gaat, er is een catch.

En de catch zal misschien ook meteen je vreugde bederven, want de Desert Bus remake zal alleen beschikbaar zijn voor goede doelen om er geld mee op te halen. Dit heeft Penn Jillette, bekend van het illusionistenduo Penn & Teller, in een podcast laten weten. Kenners van Desert Bus zullen zijn naam waarschijnlijk wel kennen, gezien de originele Desert Bus een minigame vormde in de Sega CD-game Penn & Teller’s Smoke and Mirrors.

Jillette liet mede weten dat Randy Pitchford, die we uiteraard weer kennen van games als Borderlands en het aanstaande Battleborn, meewerkt aan het realiseren van de Desert Bus remake. De game zal volgens Jillette een onderdeel vormen van een bundel en zal verschijnen voor de Oculus Rift en de PlayStation VR.

De originele versie van Desert Bus is overigens ook niet echt een game waar je top dollar voor wil betalen. Sterker nog, Desert Bus is waarschijnlijk de saaiste game die je ooit zou spelen, gezien het enige doel in de game het besturen van een bus is. Deze bus dien je van Tuscon, Arizona naar Las Vegas, Nevada te besturen, in realtime en met een maximum snelheid van 72 kilometer per uur, waar je dus ruim acht uur over doet. Je vervoert geen passagiers, kunt niet pauzeren en er gebeurt echt helemaal niets aparts gedurende de rit. Het is letterlijk acht uur lang naar een snelweg kijken en af en toe sturen.