Dertig miljoen geregistreerde autovoetballers in Rocket League

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Dertig miljoen geregistreerde autovoetballers in Rocket League

In januari kregen we van Psyonix te horen dat Rocket League meer dan 25 miljoen spelers had. Een extra stuk informatie beschreef dat er al minstens een biljoen potjes gespeeld waren. Nu, een paar maanden later, blijkt de volgende mijlpaal al behaald te zijn.

In een tweet van de officiële Rocket League Twitterpagina maakte Psyonix dinsdag bekend dat Rocket League wereldwijd dertig miljoen geregistreerde spelers heeft. Dit verbaast eigenlijk niemand: in 2016 behoorde Rocket League bijvoorbeeld tot de meest gedownloade games voor de PlayStation 4. Met de frequente updates die de game steeds krijgt, zal de aandacht die gamers ervoor hebben waarschijnlijk niet snel afnemen.

Dit getal is wel inclusief inactieve spelers en spelers die de game nooit gekocht hebben. Zo kregen we een paar maanden geleden te horen dat de game 10.5 miljoen keer verkocht was inclusief de aankopen via PlayStation Plus. Het aantal spelers lag toen rond de 29 miljoen, maar nam ook spelers mee in de berekeningen die alleen split-screen speelden. Zij hadden de game dus zelf niet gekocht.