Derde uitbreiding voor The Division bekendgemaakt

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Derde uitbreiding voor The Division bekendgemaakt

Voor PvP moet je in de Dark Zone zijn en dit niemandsland in het apocalyptische New York krijgt een nieuwe modus: Last Stand. In plaats van het gebruikelijke free-for-all, is het in Last Stand juist de bedoeling dat je bepaalde doelen behaalt om als winnaar uit de Dark Zone te komen.

Last Stand is de derde uitbreiding voor The Division, waar Season Pass-houders straks meteen toegang toe krijgen. In de nieuwe arena-modus wordt afgestapt van de vrije – en soms wat chaotische – spelmodus die op dit moment in de Dark Zone heerst. In plaatst daarvan is het de bedoeling dat je door de game bepaalde doelen behaalt om een PvP-match te winnen. De zones hebben naast PvP-gameplay ook PvE-vijanden, om het niet te makkelijk te maken.

Het lijkt erop dat je als speler de kant van SHD of de Rogue agents kiest, elk team bestaat uit acht spelers. Het is de bedoeling dat je bepaalde doelen verovert en verdedigt om de PvP-missie te laten slagen. Aan de tegenpartij de taak om dat te voorkomen en er zelf met de data vandoor te gaan. Je kunt samen met een aantal vrienden deze PvP-missie aangaan of gebruikmaken van het matchmaking-systeem. Het systeem kijkt naar je gearscore om te zorgen dat je in een potje terechtkomt dat past bij je niveau, net als bij gewone Dark Zone-gevechten. Het systeem kijkt daarnaast ook of je recent veel verloren of gewonnen hebt, zodat je nooit lang in een verkeerde moeilijkheidsgraad blijft hangen.

Het is nog niet duidelijk wanneer Last Stand live gaat, maar volgens Ubisoft kunnen spelers met een Season Pass de nieuwe arena-modus binnenkort al proberen op de Public Test Server.