Deep Silver geeft Persona 5 in Europa uit

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Deep Silver geeft Persona 5 in Europa uit

Na een lange stilte over de Europese release van Persona 5 heeft de game alsnog een uitgever gevonden voor de Europese markt. Deep Silver heeft namelijk een meerjarige deal gesloten met Atlus en Sega of America voor het uitgeven van verschillende games in Europa.

Hoewel Persona 5 in Japan en de Verenigde Staten al een tijdje een releasedatum heeft, bleef het in Europa lange tijd stil over een mogelijke release. Nu lijkt deze release een stuk zekerder te zijn. Dankzij de nieuwe deal tussen Deep Silver, Atlus en Sega of America zal de uitgever namelijk meerdere titels gaan uitgeven in Europa, waaronder de aankomende Persona-game. Naota Hiraoka, CEO bij Atlus USA, zei er het volgende over:

Door het aangaan van deze samenwerking met Deep Silver ben ik blij om te melden dat we onze titels in de Europese gebieden kunnen gaan uitgeven. Naast dat de deal geldt voor meerdere titels heeft Deep Silver ook diepe banden met winkeliers in Europa. Ze hebben passie voor het leveren van fysieke titels in deze gebieden, iets wat bij ons hoog in het vaandel staat.

Naast Persona 5, die dit najaar al in Japan verschijnt, zal Deep Silver sowieso 7th Dragon II Code: VFD en Shin Megami Tensei IV: Apocalypse publiceren. Een Europese releasedatum voor Persona 5 ontbreekt helaas nog.