Deck 13 kondigt The Surge 2 aan

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Deck 13 kondigt The Surge 2 aan

In mei 2017 brachten Deck 13 en Focus Home Interactive The Surge uit. De game combineerde op succesvolle wijze elementen uit de Souls-games van From Software met een sciencefictionĀ setting. De game was blijkbaar zelfs succesvol genoeg voor een vervolg, want vandaag kondigen de ontwikkelaar en uitgever aan The Surge 2 uit te brengen.

The Surge 2 moet in 2019 uitkomen op pc en consoles. Of dit betekent dat The Surge 2 net als het eerste deel alleen op PlayStation 4 en Xbox One uitkomt, of dat er ook een release op de Nintendo Switch komt, is nog niet duidelijk. Via Facebook latenĀ Deck 13 en Focus Home Interactive het volgende weten:

With larger and more ambitious level design, more brutal combat, and an expanded limb-targeting system, youā€™ll need the even larger arsenal and array of abilities to overcome the new enemies and bosses!

The Surge 2 belooft daarmee in ieder geval een groter en ambitieuzer level design te bevatten. Bovendien lijkt het vervolg voort te borduren op het combatsysteem uit het eerste deel, dat de nadruk legde op het aanvallen van specifieke ledematen. Ten slotte lijkt het vervolg een uitgebreidere set aan abilities te hebben om de vele nieuwe vijanden mee te kunnen verslaan.