Debuutgame Firewatch van Campo Santo komt begin februari

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Debuutgame Firewatch van Campo Santo komt begin februari

Beginnend ontwikkelaar Campo Santo maakte op haar blog bekend dat de eerste game Firewatch van de studio een releasedatum heeft gekregen. De titel wordt verwacht op 9 februari 2016 voor pc, OS X, Linux en PlayStation 4.

Voor zowel de ontwikkelaar als uitgever Panic zal Firewatch de debuutgame zijn, de spanning en verwachtingen zullen dus ongetwijfeld hooggespannen zijn. Hoewel Campo Santo een beginnende studio is, bevat het bedrijf een team bestaande uit diverse veteranen uit de gamesindustrie, bekend van onder andere ‘The Walking Dead’, Brütal Legend en BioShock 2.

Firewatch is een avonturengame die vanuit een first person-perspectief wordt gespeeld. De game draait om een parkwachter genaamd Henry, die de wacht houdt in de aan hem toegewezen toren, uitkijkende naar brand in het gebied. Binnen de omgeving die onder Henry’s beheer valt, gebeuren een aantal vreemde en mysterieuze dingen. Ook verschijnt er een onbekend onheilspellend personage. De enige communicatie die de speler heeft, vindt plaats door middel van een walkie-talkie verbonden met toezichthouder Delilah. Door het maken van keuzes heeft de speler invloed op de relatie tussen Henry en Delilah.

Campo Santo geeft verder in het bericht aan dat er in de aanloop naar de releasedatum meer informatie zal worden bekendgemaakt, evenals een mogelijkheid de game eerder in handen te kunnen krijgen. Al is onduidelijk of de studio met het laatstgenoemde de volledige game of een demo bedoelen. Firewatch belooft in ieder geval behoorlijk mysterieus en avontuurlijk te worden.