Deadpool 2 krijgt versie voor alle leeftijden

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Deadpool 2 krijgt versie voor alle leeftijden

Ryan Reynolds is tegenwoordig bekend om zijn rollen als detective Pikachu en de rode gemaskerde anti-held Deadpool. Die laatste kreeg al twee gelijknamige films en Deadpool 2 zal tijdens de feestdagen opnieuw verschijnen onder de naam Once Upon a Deadpool. Het plot van deze film is hetzelfde als dat van het tweede deel. Het enige verschil is dat deze versie geschikt is voor alle leeftijden. Hiervoor zijn alle scheldwoorden en de bloederige en gewelddadige scènes uit de film gehaald.

Het is niet de eerste keer dat 20th Century Fox het idee had om een versie voor alle leeftijden te maken van Deadpool. De filmstudio vraagt al sinds 2006 aan Ryan Reynolds om een kindvriendelijke PG-13-versie. Reynolds moest hier nooit iets van weten, tot nu dan. De acteur stemde onder twee voorwaarden toe. Een deel van de opbrengsten moest gaan naar het goede doel en Fred Savage moest meedoen in de film. Die laatste speelde als kind mee in de film The Princess Bride die in 1987 verscheen. Savage zal in een aantal scènes, die gebaseerd zijn op The Princess Bride, zijn opwachting maken. De deelname van Savage aan deze film is volledig vrijwillig.

Een deel van de opbrengsten van Once Upon a Deadpool zal gaan naar Fudge Cancer. Deze organisatie zet zich in om geld in te zamelen voor onderzoek, vroegtijdige detectie en psychologische bijstand voor alle betrokkenen. Dit goede doel zal voor elke verkochte ticket een dollar ontvangen.

Once Upon a Deadpool verschijnt op 12 december en zal twaalf dagen te zien zijn in de Amerikaanse bioscopen. Gelukkig komt de aangepaste versie van Deadpool 2 ook naar Europa, waarschijnlijk op 1 januari 2019. Maar dit werd nog niet bevestigd.