Dead Rising 3 op 5 september naar PC

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Dead Rising 3 op 5 september naar PC

Bijna een jaar na zijn originele release op de Xbox One zal op 5 september Dead Rising 3 zijn opwachting maken op de PC. Dit bleek uit de Steam-pagina van de game die vandaag werd voorzien van een releasedatum.

Toen het bericht naar buiten kwam dat de PC-versie ook zou verschijnen, maakte fans zich zorgen over de restricties van de Xbox One en dan voornamelijk de hoeveelheid frames per seconden. Deze versie draaide namelijk op een maximum van 30 frames per seconde, maar Capcom heeft laten weten dat de PC-versie deze restrictie niet zal hebben mits de PC van de gamer dit toelaat. Wanneer de PC van de gamer krachtig genoeg is zal deze namelijk de Unlimited Frames-optie krijgen, waardoor spelers het maximale rekenkracht uit hun PC kunnen halen.

Om Dead Rising 3 op de PC te spelen moet je minimaal over een PC beschikken die beschikt over een Intel Core i3-3220-proccessor of een soortgelijke variant van AMD in de vorm van de Phenom II X4 945. Daarnaast is een Nvidia GeForce GTX 570 of AMD Radeon HD 7870 nodig om de beelden op je scherm te krijgen. Wil je echter een optimale ervaring, dan moet je toch aan de slag met een Intel Core i5 4570 in combinatie met een Nvidia GeForce GTX 670 of AMD Radeon HD 7970 videokaart met minstens 2gb geheugen. Daarnaast is een harde schijf met 30gb aan vrije ruimte ook een vereiste.