Dead or Alive Xtreme 3 komt niet naar het westen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dead or Alive Xtreme 3 komt niet naar het westen

De communitymanager van de Dead or Alive-serie heeft uitgelegd waarom Dead or Alive Xtreme 3, het derde deel in de voyeuristische serie waarin je ook kunt volleyballen, niet naar het westen komt. Koei Tecmo wil het risico niet lopen onder vuur te komen liggen vanwege hoe de vrouwen in de game worden afgebeeld.

De laatste jaren is de discussie rondom hoe vrouwen in games worden afgebeeld een hot issue. Veel mensen vinden dat vrouwen niet langer meer overdreven seksueel afgebeeld moeten worden. In hun ogen zijn de Dead or Alive-games grote boosdoeners, met Dead or Alive Xtreme als kers op de taart. Koei Tecmo is bezig met Dead or Alive Xtreme 3, maar die zal niet naar het westen komen. Lang was het onduidelijk waarom deze keuze werd gemaakt, maar de community manager van de game heeft via Facebook gehint waarom.

We brengen DOAX3 niet naar het westen en we zijn niet van plan om dat in de toekomst te veranderen. Hebben jullie door hoeveel problemen er momenteel in gaming zijn in verband met het afbeelden van vrouwen? We willen die dingen niet bespreken. We hebben de laatste twee jaar uitvoerig gediscussieerd en deze keuze gemaakt. Dank u.

Hoewel het niet exact wordt gezegd, kun je uit de verklaring opmaken dat Koei Tecmo niet het risico wil lopen om bekritiseerd te worden door de media en door de consument. Bijna alle vrouwelijke personages in games komen nu onder een vergrootglas te liggen. DOAX3 draait voornamelijk om het bekijken van digitale vrouwen in bikini, dus Koei Tecmo zou hierdoor ongetwijfeld de wind van voren hebben gekregen. In Japan lijkt de hele kwestie minder erg te zijn waardoor ze de game wel in Japan uit willen brengen.