Dead Island: Epidemic is geannuleerd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dead Island: Epidemic is geannuleerd

Dead Island: Epidemic, de game die MOBA’s combineerde met Dead Island zal nog één maand te spelen zijn. Op 15 oktober zal de stekker uit de game getrokken worden. Er is geen reden gegeven waarom de game geannuleerd is.

Toen Dead Island: Epidemic aangekondigd werd ging dat samen met flink wat bombarie. Het zou de gameplay van MOBA’s combineren met de gameplay van Dead Island. Het zou uiteindelijk meer aanvoelen als een hack & slash met zombies erin. Het lijkt erop dat veel mensen er zo over dachten, want de stekker wordt uit Dead Island: Epidemic getrokken. Deep Silver heeft besloten de servers offline te halen en de ontwikkeling te staken.

“De afgelopen paar weken hebben we de zaken geëvalueerd en besproken hoe we verder wilden gaan met Dead Island: Epidemic. We moeten helaas melden dat we stoppen met verdere ontwikkeling van deze game.”

Een exacte reden wordt niet gegeven, al laat het zich raden dat het misschien komt door een gebrek aan spelers. Mocht je één van de Dead Island: Epidemic-spelers zijn, je kan in ieder geval nog een hele maand losgaan. Alle personages en boosts in de game hebben fikse kortingen gekregen zodat spelers alles een keer kunnen spelen, mochten ze daar nog niet aan toe zijn gekomen.