De Wii U verkoopt beter dan de PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De Wii U verkoopt beter dan de PS4

Je zal je ogen niet geloven, maar er is een plek op de wereld waar Sony’s PlayStation 4 genoegen moet nemen met een tweede plek ten gunste van Nintendo. In Japan verkoopt de Wii U al twee weken aan één stuk beter dan Sony’s paradepaardje.

Japan is historisch gezien het meest trouwe land van Sony, al moet schijnbaar zelfs die trouw ooit schuiven voor Nintendo. In deze week heeft Nintendo 9.961 Wii U’s verkocht, terwijl er vorige week 10.653 exemplaren verkocht werden. Daartegenover werden er in dezelfde weken respectievelijk 7.876 en 8.059 PlayStation 4’s verkocht.

Er zijn twee duidelijke redenen voor Nintendo’s minuscule inhaalslag: de eerste is dat net als Nintendo, Sony alweer een tijdje zonder nieuwe (grote) game zit. Zonder nieuwe of goede software zal niemand de console kopen. De tweede reden is uiteraard: Mario Kart 8. De game heeft unanieme hoge scores ontvangen en verkoopt zo ontzettend goed (relatief gezien voor het aantal Wii U bezitters uiteraard) dat het zelfs Nintendo’s prognoses overtreft. In totaal zijn er in Japan alleen al meer dan een half miljoen van verkocht.

Het moet wel gezegd worden dat in de top twintig van best verkochte games in Japan er maar één Wii U game staat (Mario Kart 8) en drie verschillende PlayStation 4 games. Het totale aantal van die drie games is net iets meer dan wat Mario Kart 8 verkoopt.