‘De Wii U haalt de volgende kerst niet’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘De Wii U haalt de volgende kerst niet’

Kenny Linder, ex-ontwikkelaar van de Vita game Little Deviants heeft gezegd dat de Wii U niet nog een jaar overeind zal staan. “Nobody gives a shit about Mario anymore”, is een van zijn redenen.

De ontwikkelaar plaatste een bericht op NeoGaf, waarin hij Nintendo en de Wii U op niet zo subtiele wijze aan het kruis nagelde.

“Super Mario 3D World uit laten komen op dezelfde dag als de PS4 was niet slim. Zeker als je nagaat dat de game in oktober al released had kunnen zijn. Winkels zullen Nintendo in een hoekje gaan duwen: de Nintendo secties lopen steeds meer het gevaar ingekort te worden.

Verkopers hebben nu vijf grote consoles om te verdelen over de winkelwanden, om maar te zwijgen over de handhelds. Wanneer Mario niet meer verkoopt, zal het afgelopen zijn. Ik ben er nog steeds zeker van dat de Wii U de kerst van volgend jaar niet haalt. Gamers kopen liever de PS4 of Xbox One. Niemand geeft er meer een flikker om.”

In oktober kwam Nintendo met de kwartaalcijfers, waarin stond dat Nintendo wereldwijd maar 300.000 exemplaren van de Wii U had verkocht. Hoewel er een stijgende lijn in zit, is dat maar peanuts met wat de Xbox One en PlayStation 4 wisten te verkopen op bijvoorbeeld hun eerste dag. Ondanks de steeds tegenvallende verkoopcijfers blijft Nintendo president Satoru Iwata ervan overtuigd dat de teller op 9 miljoen exemplaren zal staan na het eerste kwartaal van 2014.