De verwachtingen zijn hooggespannen voor E3 2019

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De verwachtingen zijn hooggespannen voor E3 2019

Komende week barst het grootste gamefeestje van het jaar weer los in Los Angeles tijdens de Electronic Entertainment Expo, beter bekend als de E3. Het wordt een week vol aankondigingen en nieuwe beelden, want we krijgen aankomende titels en misschien wel een eerste hint naar een nieuwe generatie consoles te zien. We vroegen de leden van de redactie waar zij op hopen komende week.

Voor het eerst in jaren is het grote Sony afwezig op de belangrijkste gamebeurs van het jaar. Dat wordt even slikken, want dat betekent dat we nog geen The Last of Us: Part 2 op de beursvloer gaan zien. Alle andere grote spelers zijn er gelukkig wel, dus er is genoeg om naar uit te kijken.

Rohald

Vraag me niet hoe, maar de E3 komt voor mijn gevoel dit jaar een beetje uit het niets. Als ik nu terugkijk op de afgelopen maanden, valt me inderdaad op dat het erg rustig is in de gamewereld en voelt het nu toch echt als de stilte voor de storm. Maar goed, om de vraag te beantwoorden: ik kijk het meeste uit naar nieuws over Dying Light 2. Toen die game vorig jaar aangekondigd werd, viel me op hoe ambitieus de nieuwe, uitgezette doelen zijn.

Verder denk ik vooral dat we heel veel niet gaan zien. Ja, we krijgen wel dingen te zien over Cyberpunk 2077, maar een harde releasedatum kunnen we nog wel op onze buik schrijven. Dead Island 2 kunnen we überhaupt wel vergeten. Helaas is het ‘bestaan’ van deze game meer een meme dan iets anders. Verder verwacht ik niet dat Halo Infinite van de partij is en hoewel we waarschijnlijk wel een praatje zullen krijgen over de nieuwe generatie consoles, verwacht ik niet dat we verder gaan komen dan wat conceptafbeeldingen.

Jermaine

Natuurlijk baal ik ervan dat Sony niet aanwezig is op de E3, alhoewel ik moet toegeven dat Sony ons dit jaar echt wel heeft verwend met een paar topgames. Toch zijn er genoeg pareltjes waar ik naar uitkijk. Net zoals Rohald hierboven aangeeft, kijk ik echt uit naar Cyberpunk 2077. De beelden die we al te zien kregen vond ik geweldig en ik ben sowieso enorm fan van het sci-fi genre.

Hoewel ik de afgelopen jaren langzaam mijn vertrouwen heb verloren in EA, kijk ik toch uit naar Star Wars: Jedi Fallen Order. Deze wordt tijdens een livestream-event gespeeld. Het verhaal dat zich afspeelt na Order 66 heeft in ieder geval flink wat potentie. Ook zagen de eerste beelden er geweldig uit. Toch ben ik bij dat laatste wat huiverig, omdat vrijwel altijd alle elementen kwalitatief naar beneden worden geschroefd.
Tot slot hoop ik dat we nieuwe beelden krijgen van Beyond Good and Evil 2. Ik heb destijds het eerste deel kapot gespeeld en de beelden van het tweede deel een paar jaar geleden smaakten naar meer. Ik ben vooral benieuwd of Ubisoft het gevoel van het origineel vast kan houden.

Kevin

Dat de E3 dit jaar een beetje anders dan anders zal zijn, is ondertussen wel duidelijk. Bedrijven die plots compleet afwezig zijn zoals Sony en Activision, een hoop kleinere showcases zoals een volledige VR-showcase en Kinda Funny Games met een showcase en natuurlijk een hoop verschillende geruchten waarvan niemand echt zeker weet of ze waar zijn of niet. Al is dat laatste niet anders dan andere jaren.

Zoals eigenlijk alle jaren kijk ik uit naar Microsoft’s persconferentie, met vooral Gears 5 en Halo: Infinite die hoog op het lijstje staan. Natuurlijk zijn dat een beetje de standaard namen, maar Microsoft heeft de laatste jaren meerdere keren laten zien dat het met games ook uit een onverwachte hoek kan komen. Daarnaast onthult, toont of teaset de gigant uit Redmond ook regelmatig nieuwe diensten en platformen tijdens de show, dus van een Xbox Game Pass voor pc of een nieuwe tease voor de volgende Xbox sta ik niet te kijken.

Daarnaast zijn er nog tal van losse games waar ik naar uitkijk; meer info over de remake van Final Fantasy 7 zou leuk zijn, een releasedatum voor Fire Emblem Three Houses en dan eindelijk een nieuwe Splinter Cell-titel. Het mag van mij in de komende weken allemaal voorbijkomen en ik zal mij een gelukkig mens voelen. Je weet wat ze immers zeggen: een kinderhand is snel gevuld.

Rebecca

Dit jaar voelt de aanloop naar de E3 heel anders aan voor me. Ik denk zelf dat dit komt doordat Sony niet van de partij is. Elk jaar vond ik het stiekem toch wel weer erg fijn om voor dag en dauw met mijn slaapkoppie voor de tv te kruipen en te zien wat het bedrijf allemaal voor moois in petto voor ons had. Als PlayStation-liefhebber voelde ik me elk jaar weer weggeblazen en het feit dat het bedrijf dit jaar niet van de partij is, doet toch dingen met mijn zin voor het evenement.

Dat betekent echter niet dat deze zin compleet weg is, want er zijn veel toffe dingen om naar uit te kijken. Ik zie ernaar uit om meer te horen over de nieuwste Assassin’s Creed-game tijdens de persconferentie van Ubisoft. Ook kijk ik weer uit naar de persco van Nintendo en dan met name het gedeelte dat erna komt. Ik weet me altijd uren te vermaken met de Nintendo Treehouse stream waarin we uren aan nog niet vertoonde gameplay kunnen aanschouwen.

En stiekem… heel heel erg stiekem, zit ik al weken te duimen dat Nintendo diens conferentie met een knaller begint en gewoon een nieuwe Zelda-game aankondigt. Ik weet dat Link’s Awakening in de pijplijn zit, maar een compleet nieuwe zou me toch wel aan het gillen maken, extra hard zelfs als het bedrijf dan ook nog eens zorgt dat deze volgende week in de winkels ligt. Gewoon, omdat het kan.
Zoals je ziet, zitten we met hoge verwachtingen te wachten op E3 2019, al zijn die verwachtingen toch per persoon verschillend. Om het wachten op de persco’s een beetje te overbruggen, zijn we vooral benieuwd naar waar jij het meeste naar uitkijkt en naar wat jij van deze E3 verwacht. Laat het ons weten in de comments.