De verwachte Indiegames van 2018

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
De verwachte Indiegames van 2018

2018 belooft een groot jaar te worden met prachtige AAA-games als God of War, Detroit: Become Human en Monster Hunter: World. Ook op het gebied van indiegames belooft het nieuwe jaar veel goeds. We zetten dit goeds even voor je op een rijtje.

Ondertussen hebben we al een goed beeld van wat we op gamegebied mogen verwachten in 2018. Tenminste, we hebben de verwachtingen duidelijk voor de grote uitgevers en ontwikkelaars. Waar we nog geen duidelijk beeld van hebben geschept, is wat we mogen verwachten omtrent indiegames. Dus zet je Indiana Jones-hoed maar op, want we gaan op onderzoek naar de grootste juwelen!

Kingdom Come: Deliverance

Als eerste op de lijst komen we Kingdom Come: Deliverance tegen. Deze game wordt gemaakt door het Tsjechische Warhorse Studios dat samenwerkt met Deep Silver. De game speelt zich af in de Middeleeuwse Bohemen, waar jij in de huid kruipt van de zoon van een smid. Nadat je familie op brute wijze vermoord wordt, ga je op een epische queeste van gerechtigheid. Hoe je dit voor elkaar krijgt, is volledig aan jou, waarbij je in de game heel veel vrijheid krijgt.

Onze redacteurs hebben de game al even in handen gehad tijdens gamescom 2017. Om de game zelf te proberen hoef je niet lang wachten, want deze komt namelijk op 13 februari al uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Kingdom Come: Deliverance 
 Pixel Vault

Fe

Tijdens de E3 van 2016 kregen we de eerste trailer van Fe te zien. De game beloofde een stijlvolle 3D-puzzel-platformer te worden met een unieke art style onder leiding van Zoink. In de game bestuur je een fantasiewezen dat iets weg heeft van een wolvenpup. Beweeg je door een bos en maak nieuwe vrienden met de andere wezens. Deze game komt op 16 februari uit voor pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One

Fe 
 Pixel Vault

Darksiders 3

Darksiders is een vreemde eend in de bijt. De eerste twee games waren zeker van AAA-formaat, maar na het faillissement van THQ is de franchise in de koelkast gezet. Na de doorstart van THQ Nordic is ook deze franchise overgekocht, maar de komst van een nieuwe game leek nog niet aan de orde te zijn.

Dit veranderde echter in 2017 toen de eerste trailer van Darksiders 3 online kwam. Aan het einde van 2017 kregen we ook de eerste gameplay trailer te zien waar we ook leerden dat Gunfire Games de game in 2018 uit wil brengen. De game moet uitkomen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps is het vervolg op Ori and the Blind Forest, een game die ons allemaal onverwacht raakte. Raakte de game je niet in het hart met het emotionele verhaal, dan raakte het wel je ziel met de prachtige art style en steengoede mechanics. Het vervolg belooft ook precies dit te doen. Wanneer de game precies uitkomt, weten we echter nog niet. We weten alleen dat de release gepland staat voor pc en Xbox One in 2018.

Ori and the Will of the Wisps 
 Pixel Vault

Guacamelee 2

Guacamelee werd in 2013 uitgebracht door Drinkbox Studios en bleef een lange tijd onder de radar. Persoonlijk stuitte ik per ongeluk op de game, waarna ik er compleet verliefd op werd. Net als Ori and the Blind Forest heeft Guacamelee een Metroidvania-speelstijl met interessante combat, humor en platforming. Guacamelee 2 belooft ditzelfde te herhalen, maar dan met een schepje er bovenop. Hoewel we alleen weten dat de game ‘soon-ish’ uitkomt, hopen we dat de game dit jaar nog uitkomt.

Spelunky 2

We sluiten deze lijst af met Spelunky 2, de opvolger van Spelunky. Spelunky ging over een schattenjager die op zoek was naar Eldorado, de stad van goud. De game staat bekend om zijn willekeurige levels en de bizar hoge moeilijkheidsgraad. Spelunky 2 lijkt te gaan over het kind van de originele held die in de voetstappen van zijn overleden vader treedt. Ook van deze game is nog geen releasedatum bekend, maar we verwachten dat de game dit jaar nog naar Steam en PlayStation 4 komt.

Ieder jaar zijn er veel indiegames die uitkomen en lang niet  alle goede indiegames zijn even aanwezig in de media. Het is daarom volstrekt mogelijk dat we een hele goede indiegame hebben gemist in deze lijst. Mis je nog een game in deze lijst? Laat het ons dan weten in de comments!