De toekomst is nu met Anno 2205

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De toekomst is nu met Anno 2205

Ubisoft toont ons de launchtrailer van Anno 2205. De game van ontwikkelaar Blue Byte is vanaf nu verkrijgbaar voor de pc. Het is voor het eerst dat fans van Anno de ruimte in kunnen, maar je begint met het ontwikkelen van futuristische steden op Aarde. Na een tijdje zul je een productiekolonie op kunnen zetten op de Noordpool en later kun je ook naar de maan om daar grondstoffen vandaan te halen. Hierdoor zal de technologie van de steden op Aarde ook opbloeien.

Anno 2205 introduceert ook een nieuwe spelmodus: de session mode. Hierin kun je zowel je nederzettingen op Aarde als op de maan tegelijkertijd controleren. Door de komst van een nieuwe engine is het mogelijk om steden te bouwen met een inwoneraantal van een miljoen en de eilanden zullen zelfs vijf keer groter zijn dan in vorige Anno-games.

Mocht je nog niet genoeg van Anno hebben: geen nood! Op mobiele apparaten kun je aan de slag met Anno 2205: Asteroid Miner. Dat is een puzzelgame met een ruimtethema waar zowel fans als nieuwkomers mee aan de slag kunnen. Je hebt er ook iets aan als je de pc-versie van Anno 2205 in huis haalt: je kunt namelijk zeldzame materialen uit de app naar je pc-versie sturen om je steden daar verder te helpen.