De PlayStation 4 lijkt te zijn gehackt

De PlayStation 4 lijkt te zijn gehackt

Het lijkt de beruchte hackersgroep FailOverflow te zijn gelukt om Sony’s PlayStation 4 te hacken. Eind december liet de groep tijdens een congres in Hamburg een video zien dat het gelukt is om een custom versie van Linux op de console te draaien en Pokémon Emerald te spelen.

De video in kwestie is op de FailOverflow-website geplaatst met daarin het bewijs. Tijdens de presentatie op het congres werd in de video cryptisch uitgelegd hoe het in zijn werk is gegaan. Ook zijn op de website de bestanden beschikbaar gemaakt die nodig zijn om Linux op de PlayStation 4 te laten draaien, al vertellen de heren van de groep niet hoe dat moet gebeuren. Volgens de presentatie was de groep onder de indruk van de hardware en architectuur van de PlayStation 4, maar minder onder de indruk van de beveiliging.

Om te laten zien dat het werkte, liet de groep niet alleen Linux op de console draaien. Ook toonde de groep een aangepaste versie van Pokémon Emerald, die voor deze speciale gelegenheid was omgedoopt tot Pokémon PlayStation Edition.

In 2011 wist FailOverflow ook al de PlayStation 3 te hacken. Niet alleen de consoles van Sony zijn het doelwit: in het verleden heeft de groep ook al de Wii en Wii U van Nintendo weten te hacken. FailOverflow zegt het te doen om te kijken of het kan, en niet omdat deze manier hen de mogelijkheid geeft om gekopieerde games te spelen.