De Oscars komen met nieuwe categorie: ‘Popular film’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De Oscars komen met nieuwe categorie: ‘Popular film’

Vandaag kwam The Academy of Motion Picture Arts met één van de grootste veranderingen die ze sinds jaren hebben gedaan. The Academy, die al meer dan 90 jaar bestaat, is nooit snel geweest in het maken van veranderingen. Toch lieten zij vandaag weten dat ze een nieuwe categorie gaan toevoegen bij de Oscars, namelijk die voor ‘Popular film’.

Het toevoegen van een nieuwe categorie is niet de enige verandering die zal gaan plaatsvinden tijdens de Oscars op zondag 24 februari 2019. The Academy wil namelijk dat de uitzending nu maximaal drie uur gaat duren. In het verleden duurde een uitzending tussen de drie en vier uur. Daarnaast lieten zij alvast weten dat de uitreiking van de Oscars in 2020 eerder zal plaatsvinden. Die uitreiking staat nu gepland voor 9 februari 2020, terwijl dit normaal rond eind februari plaats zou vinden.

Natuurlijk blijft het feit dat The Academy een nieuwe categorie heeft toegevoegd het grootste nieuws. Dankzij deze aanpassing kunnen die grote franchise films of grappige comedies ook kans maken op het befaamde beeldje.

De afgelopen jaren is The Academy steeds strenger geworden in het selecteren van genomineerden waardoor blockbusters geen kans meer maakten. Dit was niet altijd zo. In het verleden werden films als Star Wars, E.T. en Raiders of the Lost Ark genomineerd voor een beeldje. Daarna werd het voor blockbusters steeds lastiger.

Nu lijkt het tij voor de blockbusters weer te keren en kunnen we gaan duimen voor onze favoriete films.