De orakels van Pixel Vault spreken – De verrassingen van de E3?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De orakels van Pixel Vault spreken – De verrassingen van de E3?

De E3, één van de grootste gamebeurzen ter wereld staat weer voor de deur. Na maanden van speculeren wordt het voor de ontwikkelaars tijd om meer inzicht te geven in wat ze in hun ‘gaarkeuken der games’ hebben bekokstoofd. Enkele hoofdgerechten zijn in de loop der tijd al bekendgemaakt, maar als we de uitgevers mogen geloven zal deze E3 nog genoeg verrassingen bevatten. De redactie van Pixel Vault speculeert er ook al een tijdje lustig op los, maar het wordt tijd om onze voorspellingen uit te spreken. Wat worden volgens ons de grootste verrassingen?

Amador Prado 
 Pixel Vault

De grote bedrijven zullen in hun persconferenties hopelijk verder ingaan op titels die ze vorig jaar aankondigden en beloftes die zijn gedaan. Zo heeft Ubisoft nog vrij weinig van For Honor en de nieuwe South Park-game laten zien, mag PlayStation wel met wat meer info komen over The Last Guardian en Horizon: Zero Dawn en zou ik van Microsoft graag meer details willen krijgen over het lang uitgestelde Scalebound en het redelijk onzichtbare Crackdown 3. Verder verwacht ik van Microsoft en Sony dat ze toch een nieuwe versie van hun laatste consoles gaan onthullen en zal VR bij beiden een rol gaan spelen, want ik kan me niet voorstellen dat de Xbox One geen VR-bril gaat krijgen terwijl de andere toonaangevende platformen die wel hebben of gaan krijgen. Qua nieuwe IP’s ben ik heel benieuwd wat de E3 gaat brengen, want daar is het nog erg stil over geweest in de geruchtenmolen. De usual suspects, zoals Battlefield, Call of Duty en FIFA, zullen wel weer uitgebreid aan bod komen, maar ik hoop dat we door een partij worden verrast met een nieuw en fris idee. We zullen het zien.

Kevin Rombouts 
 Pixel Vault

Hoewel er al een hoop titels zijn aangekondigd, hebben we van veel games natuurlijk nog maar bar weinig gezien en dat zijn dan ook precies de titels waar ik hoge verwachtingen van heb. Een Horizon: Zero Dawn, een The Legend of Zelda, een Ghost Recon Wildlands. Het zijn allemaal titels waar ik nu al naar uitkijk, zonder ook nog maar iets te weten. Aan de andere kant zijn er ook nog titels waar we nog helemaal niets van weten: de verrassingen. Titels die ons compleet weten te verrassen door als konijn uit de hoge hoed te springen. Ze kunnen tegenvallen, maar vaker nog weten ze je op het puntje van je stoel te krijgen en te laten juichen van blijdschap. Wat misschien met de jaren is gekomen, maar ook een beetje een sport is geworden, zijn de meest tenenkrommende momenten. Ieder jaar lijkt er weer een presentatie bij te zitten die compleet de plank mis slaat of een presentator die maar niet uit zijn woorden kan komen. Het zullen voor de mensen zelf de ergste momenten zijn, maar voor ons is het heerlijk leedvermaak. En misschien, heel misschien, zou ik nieuwe details over de Nintendo NX ook niet erg vinden.

Patrick Meurs 
 Pixel Vault

Dat de E3 eraan zit te komen, dat merk ik al aan mijn spreekwoordelijke water. Naarmate de beurs der beurzen nadert gaat bij mij en mijn gamevrienden de speculatiemolen dik op overtime. Uiteraard is het een en ander al gelekt en worden de nodige projecten al geteased, maar dit jaar weten een paar studio’s hun geheimen behoorlijk goed ‘under the sheets’ te houden. Ik kan nu al zeggen dat er een paar zijn waar ik extreem reikhalzend naar uitkijk, waar South Park: The Fractured But Whole, Watch Dogs 2 (ja, ja, ik weet het) en Battlefield 1 er zeker een paar van zijn. Ik had ook graag een nieuwe Assassin’s Creed gezien, maar ja…

Maar dan nu, eens kijken in de glazen bol. Wat kunnen we wellicht verwachten wat nog niet is aangekondigd? Terwijl iedereen zijn geld inzet op nieuwe versies van consoles en VR bij Microsoft, kijk ik meer naar games. Uit betrouwbare bronnen kan ik vermelden dat Ubisoft meer onder de kap heeft dan we nu van ze weten. Zouden ze intussen bezig zijn met een nieuwe Splinter Cell? Van mij mogen ze! Een Nieuwe Rayman mag ook hoor. Just pass me the goodness.

Wat ik ook wel leutig zou vinden: Red Dead Redemption 2. Na al de geruchten mag van mij de kogel wel eens door de kerk Rockstar. Enne… Activision, als je effe luistert, doe mij ook even een sequel van Brütal Legend. Doen ze toch niet, daar niet van. Maar een mens mag dromen, toch?

Rebecca Nieuwenhuis 
 Pixel Vault

De spanningen voor de E3 lopen bij mij al een paar weken hoog op. Naast alle berichten over alle dingen die we mogelijk kunnen verwachten, is er natuurlijk ook ruimte voor eigen hoop en speculatie. Ik heb in de afgelopen tijd meerdere plafonddiensten gedraaid en daardoor ook genoeg tijd gehad om te dromen over alle bijzondere games die we tijdens de game-driedaagse gaan zien. Maar, dit komt voor mensen die me een beetje kennen vast niet als een verrassing, ik kan momenteel enkel denken aan een groen geklede Hylian genaamd Link. Ik ben constant aan het speculeren over de nieuwe NX, maar kan ook bijna mijn enthousiasme niet binnenhouden wat betreft de nieuwe Zelda-game. Een ding kan ik je vast vertellen: tranen gaan vloeien tijdens die beelden.

Waar ik ook sterk naar uitkijk zijn de nieuwe beelden die we ongetwijfeld van Battlefield gaan zien en daarnaast toch wel de beelden van de nieuwe Call of Duty. Ik was er tijdens de reveal niet zo van onder de indruk, dus ik geef ze de kans om mijn mening nog te kunnen veranderen. Wat ik daarnaast hoop, en naast mij veel anderen, is een nieuwe Crash Bandicoot. Hoewel we al jaren niks meer gehoord hebben over de franchise, denk ik dat het nog best mogelijk is dat er wat wordt aangekondigd. Deze verwachting is ongetwijfeld ontstaan door de referentie in Uncharted 4, maar ergens denk ik dat het laatste nog niet over deze serie gezegd is.