De onthulling van de Nintendo Switch – Is de redactie overtuigd?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De onthulling van de Nintendo Switch – Is de redactie overtuigd?

Na anderhalf jaar aan geruchten, lekken en hoaxes was het van de week eindelijk zover. Nintendo trok de dekmantel van de nieuwe console: de Nintendo Switch. Hoewel een deel van de geruchten waar bleken te zijn, waren andere complete lariekoek. Maar hoe wat is de eerste indruk van onze redactie? Is het team overtuigd?

Kevin Rombouts
Nintendo is altijd een twijfelgeval. Ze proberen nieuwe dingen, dat moet ik ze nageven. Het systeem wat ze met de Switch bedacht hebben is zeker innovatief. Maar net als bij andere toepassingen, zoals bijvoorbeeld Microsoft met hun Continuum-platform, is het maar de vraag of het echt zal werken. Ik denk dan ook dat het niet de titels zijn, maar de hardware die de doorslaggevende factor gaat zijn bij de nieuwe console.

Maar hoe sterk is deze hardware? Dat is de vraag. We weten ondertussen al dat hardware-fabrikant Nvidia de benodigde chips aanlevert. Toch was hetgeen wat ik zag in de trailer niet heel overtuigend. Zelda had te maken met een enorm lage framerate in de handheld-modus en verder zagen we titels als NBA, Skyrim, Mario Kart en Splatoon. Allemaal games die al lang en breed in de winkel liggen. Als dat de kwaliteit is die we de komende vier jaar mogen verwachten, zal het meer verzuipen zijn dan pompen voor de Japanse gigant.

Amador Prado
Mijn vrienden van Nintendo zijn al een tijdje dingen aan het doen die mij niet kunnen bekoren en dat vind ik oprecht jammer. Ik hoopte dat de Japanse grootmacht eindelijk weer met wat leuks zou komen van de week. De Switch lijkt me echter een console waar vooral gimmicks weer een hoofdrol spelen. Een console voor thuis en onderweg klinkt hartstikke leuk, maar voor iemand die bijna nooit langere reisjes dan een kwartier maakt is dit totaal niet boeiend.

Ook zag ik in de trailer, net als Kevin, haperende hardware en ben ik dus ook bang dat ze ook niet gaan voor kracht en grafisch vermogen. Nintendo moet zich sterk maken voor één ding en dat is games. De Wii U is overleden door een tekort aan software en steun van derde partijen. Als de Switch niet meer biedt dan alleen Zelda dan ben ik bang dat ook dit project door de mand gaat vallen. Dus kom maar door met Golden Sun of Metroid Prime en dan is mijn interesse misschien wel gewekt.

Rebecca Nieuwenhuis
Als één van de grootste Nintendo-fans zijnde zit ik al sinds het bedrijf de woorden ‘nieuwe console’ hebben uitgesproken in spanning te wachten op diens onthulling. Hoewel de video waarin de Nintendo Switch onthuld wordt ons van voldoende informatie en beelden verschaft, moet ik zeggen dat ik nog niet helemaal overtuigd ben.

De potentie van de Switch lijkt absoluut goed te zitten: het beste van een console en handheld samengevoegd tot één systeem. Wisselen tussen de diverse apparaten om de geliefde Nintendo games te spelen zal behoren tot de verleden tijd. Een zeer vernieuwend idee van het Japanse bedrijf. Toch heb ik met name mijn twijfels over de handzaamheid ervan, de video laat namelijk het gebruik van meerdere losse onderdelen zien. Natuurlijk heeft niet iedere gamer mijn ongelofelijke talent om alles te verliezen, maar het bij elkaar houden van alle onderdelen lijkt mij een flinke uitdaging.

Ondanks dat ik meer had verwacht van de onthulling ben ik blij dat er na maanden van mysterie eindelijk meer duidelijk is over het systeem. En eerlijk is eerlijk: de Nintendo Switch zal vanaf dag één hier in huis staan.

Patrick Lamers
Na het debacle van de Wii U waren mijn verwachtingen voorafgaand aan de aankondiging van de Nintendo Switch zeer pover. Het Japanse bedrijf heeft er een handje van anders te willen zijn en waar dat met de Wii nog goed uit heeft gepakt was dat met de opvolger totaal anders. Buiten dat de naam alleen al enorm verwarrend was (vooral voor de doelgroep) zorgde ook het aanbod aan games, of beter gezegd het gebrek eraan, dat de laatste console van Nintendo niet kon brengen wat zij ervan hadden gehoopt. Ondanks alle geruchten en patenten die de afgelopen tijd werden aangevraagd bleven mijn verwachtingen summier.

Inmiddels is de trailer mij onder ogen gekomen en viel deze mij alles mee. Ik ben niet weggeblazen door de mogelijkheden van de Nintendo Switch, maar ik zie wel potentie. Het spreekt voor Nintendo dat zij altijd anders willen zijn, het getuigt van lef. Of het verstandig is, is dan weer een ander verhaal. Een frisse naam (weer even van het Wii-verhaal afstappen) en het multifunctionele aspect van de console spreken mij wel aan. Anderzijds zal de verkoop van de nieuwe console vooral af gaan hangen van de exclusieve games die er op gaan verschijnen. Het is te hopen dat Nintendo zich niet tegen dezelfde steen stoot als bij de Wii U. Ben ik positief verrast? Jazeker. Ben ik overtuigd? Nee, dat nog lang niet. Daar moet Nintendo de komende maanden in aanloop voor de release nog voor zien te zorgen.

Robert Zomers
Als het om Nintendo gaat volg ik alles wat handheld is op de voet en de consoles van iets grotere afstand, dat de NX een hybride ging worden vond ik daarom wel interessant. De Switch is inderdaad een apparaat met grote focus op hybride geworden, dus dat stemt mij blij.

Verder roept de trailer vooral veel vragen op. Hoe zit het met de accu? Is de Switch ook de nieuwe handheld of draait Pokémon straks nog steeds enkel op mijn 3DS? Kan ik straks ook apps als Netflix of Youtube op de switch gebruiken? Dat zijn best wel essentiële zaken die de Switch aantrekkelijk kunnen maken of volledig doen floppen. Stiekem denk ik dat de console er bij mij hoe dan ook wel gaat komen, al was het maar om op een hippe manier Skyrim in het vliegtuig te spelen.

Maar wat denk jij ervan? Ben jij al overtuigd? Laat het ons weten in de reacties!