De nominaties van de 91ste Oscars zijn bekend

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
De nominaties van de 91ste Oscars zijn bekend

Op zondag 24 februari vinden de Oscars plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles. Bij dit evenement rond het prestigieuze gouden beeldje horen niet alleen winnaars, maar ook nominaties. Die laatste zijn nu ook bekend. Tijdens een livestream onthulde de Academy of Motion Picture Arts and Sciences de genomineerden van deze editie.

Als we de nominaties bekijken zien we dat Roma en The Favourite maar liefst tien keer kans maken op de begeerde filmprijs. Verder kregen A Star Is Born en Vice acht nominaties en vervolledigen Black Panther en Bohemian Rhapsody het lijstje met maar liefst zeven en vijf nominaties. Alle bovenstaande films zijn overigens ook genomineerd in de categorie Beste Film.

Wanneer we verder in het lijstje kijken zien we Roma ook genomineerd is voor beste regisseur, cinematografie. The Favourite is dan weer genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol en beste productieontwerp. Vice daarentegen maakt kans onder andere kans op een Oscar voor zijn originele scenario en beste montage. Bradley Copper en Lady Gaga kregen de nominatie voor beste acteur en actrice in de film A Star Is Born.

Black Panther kan dan weer geprezen worden voor zijn beste kostuums. Rami Malek kreeg al veel positief commentaar over zijn rol als Freddy Mercury in de film rond de Engelse rockgroep Queen. Check alle genomineerden in het onderstaande filmpje.