De Nintendo NX wordt direct met winst verkocht

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De Nintendo NX wordt direct met winst verkocht

In tegenstelling tot vele andere consoles, waaronder Nintendo’s eigen Wii U, zal de Nintendo NX direct met winst worden verkocht, aldus Nintendo-president Tatsumi Kimishima. Kimishima zei tevens dat de reden waarom de NX niet meer in 2016 wordt uitgebracht, is om ervoor te zorgen dat er voldoende software beschikbaar zal zijn bij de launch.

Het is eerder regel dan uitzondering dat consoles met verlies worden verkocht. Oftewel: het kost een bedrijf zoals Nintendo of Sony meer om de console te fabriceren dan dat het product ze oplevert wanneer een consument een exemplaar koopt. In dat geval moet de fabrikant het hebben van de software die consumenten erbij kopen of verschillende accessoires. Maar Nintendo heeft er een handje van om een console zo in elkaar te zetten dat het met winst wordt verkocht. De Wii U vormt hier een uitzondering op, maar als het aan Nintendo-president Tatsumi Kimishima ligt, zal dat met de NX niet weer het geval zijn.

We denken er niet aan om de console met een verlies te verkopen. Toen we begonnen met de verkoop van de Wii U, was de Yen erg sterk waardoor dat minder erg was. Maar tijden zijn veranderd en ik geloof niet dat zich dat gaat herhalen. De console met een verlies verkopen is niet iets waar we onszelf een plezier mee doen, dus houden we dat in gedachten met het ontwikkelen van de NX.

Maar hoe zit het dan met de release van de console? Nintendo heeft zelf ook lange tijd aan een release in 2016 vastgehouden. Toch kwam vorige week het nieuws dat de console pas in maart van 2017 verwacht wordt.

Een van de redenen waarom we hebben gekozen voor een release in 2017 is om ervoor te zorgen dat de software line-up klaar zal zijn voor de release. Een goede line-up van software titels is zeer belangrijk voor een nieuwe console. Een launch net voor de feestdagen is uiteraard slim, omdat veel mensen geld uit willen geven, maar we willen dat mensen deze console voor de komende jaren zullen gebruiken. Om dat te krijgen moeten we ervoor zorgen dat het van begin af aan goed is.