De Nintendo Direct van 13 april samengevat – een berg aan nieuwe games

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
De Nintendo Direct van 13 april samengevat – een berg aan nieuwe games

Vannacht om 12 uur ging Nintendo helemaal los in hun nieuwe Nintendo Direct, waarin ze nieuws beloofde over Splatoon en ARMS. Dat Rebecca vanochtend om zeven uur nog steeds aan het schrijven was om alle aankondigen op een rij te zetten, geeft wel aan dat de Japanners iets meer op hun kerfstok hadden.

Op 13 april was het om middernacht zover: een nieuwe Nintendo Direct. Van tevoren werd al bekendgemaakt dat we voornamelijk beelden zouden zien van Splatoon 2 en ARMS, maar Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze niet toch iets meer lieten zien tijdens deze stream

Een lading 3DS-games

De Nintendo Direct begon met het noemen van een aantal titels die naar de 3DS komen. Het bedrijf ging er in hoge vaart doorheen en noemde een flink aantal titels op. Te beginnen met het nieuwe Hey Pikmin. De eerste versie van een game binnen de franchise die op 28 juli op de handheld gaat verschijnen en deze krijgt ook een nieuwe amiibo. Vervolgens konden we nieuwe beelden aanschouwen van de game Ever Oasis, die vorig jaar tijdens de E3 is aangekondigd. Deze komt uit op 23 juni.

Hey Pikmin 
 Pixel Vault

Voor alle Monster Hunter-fans heeft het Japanse bedrijf iets in petto in de vorm van Monster Hunter Stories, waar je vrienden kan worden met de monsters en ze als mount kunt gebruiken. Dit zorgt er ook voor dat je kan vliegen en zwemmen. De nieuwe game heeft nog geen releasedatum, maar gaat deze herfst komen. Ook krijg Yo-Kai Watch 2 een definitive edition in dezelfde periode, met de naam Psychic Specters. Enkele opties zijn hierin uitgebreid, zoals de nieuwe boss fight-modus waarin je het met vrienden op kan nemen tegen een grote en sterke Yo-Kai.

Duidelijk wordt dat de Culdcept-serie zijn 20-jarig bestaan viert en daarom een nieuwe titel krijgt in de vorm van Culdcept Revolt. Deze card-game komt op 29 augustus uit. Daarna was het niet een game, maar een applicatie die de spotlights mag betreden: RPG Maker Fes. Met deze applicatie kunnen mensen zelf een RPG maken en aan de wereld laten zien. De Mii-poppetjes kennen de meesten Nintendo-bezitters wel, maar dit keer komen ze ook terug in een eigen game: Miitopia. In deze game heeft de Dark Lord de gezichten van alle Mii gestolen en enkel jij kunt ze herstellen. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia zal de spelers terugnemen naar de roots van de franchise. Ook krijgen we een game te zien die volledig om een blokje draait met de naam Bye-Bye BoxBoy! Deze ligt vanaf vandaag in de digitale winkelschappen.

Kirby’s 25ste verjaardag

Kirby is dit jaar 25 geworden en dat kan Nintendo natuurlijk niet zonder feestje voorbij laten gaan. Zo keert de Team Kirby Crash Deluxe naar de Nintendo eShop. Hierin kunnen diverse Kirby’s het in een team opnemen tegen alle baddies. Je kunt het zowel alleen doen, als met andere vrienden. Het beste ervan is dat deze game vanaf vandaag al beschikbaar is in de digitale winkel. Ook is Kirby’s Blowout Blast aangekondigd, waarin de nadruk wordt gelegd op de skill van Kirby om vijanden op te zuigen en te gebruiken als wapen. Deze titel is vanaf deze zomer te krijgen. Ook is er een multiplayerbattle-game in ontwikkeling die volledig rondom Kirby gaat draaien. Hoewel we deze rond de feestdagen kunnen verwachten is er geen naam bekendgemaakt.

Tijdens de Nintendo Direct kregen we ook nieuwe amiibo te zien die je hieronder kunt aanschouwen.

De Nintendo Direct van 13 april samengevat - een berg aan nieuwe games De Nintendo Direct van 13 april samengevat - een berg aan nieuwe games

ARMS

Het was nu eindelijk de beurt aan de game ARMS. Deze game draait helemaal om vechten, maar dan net even op een iets andere manier. Elke vechter heeft namelijk een wapen in de vorm van armen die ze mijlenver kunnen uitstrekken, wat voor een nieuwe vorm van vechten zorgt. De naam van deze wapens zijn toepasselijk ARMS genoemd. Deze ARMS komen niet alleen in de vorm van vuisten, maar je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk. Zo kun je ook vuur en ijs gebruiken tegen je tegenstander. Er zijn verschillende vechters met diverse mogelijkheden en allen kunnen ze de arena betreden voor een gevecht. Deze gevechten worden aan elkaar gepraat door de meest gortdroge commentator ooit. ARMS komt op 16 juni uit voor de Switch. Tegelijk wordt er een nieuwe Joy-Con uitgebracht in de kleur geel.

Nintendo Switch-games in het kort

Opnieuw is het tijd voor een lading games in een hoog tempo, dit keer releases voor de Switch. Het is aan Mario Kart 8 Deluxe om de boel af te trappen. Natuurlijk zal deze alles bevatten wat de Wii U-versie had, maar dan met extra banen en een volledig nieuwe battle-modus. Mario Kart 8 Deluxe komt uit op 28 april. Vervolgens is het de beurt aan een klassieker Street Fighter II: The Final Challengers, deze heeft een volledige HD-remaster gekregen en komt uit op 26 mei. Iets eerder, op 11 mei, is het de beurt aan Minecraft om een release te krijgen op de Switch, deze bevat ook de Super Mario Mash-Up pack, waarin werelden bekend van die Mario-franchise een Minecraft-tintje hebben gekregen.

Project Mekuru is een game met een simpele, maar vermakelijke setting. Spelers strijden tegen elkaar op een groot wit vlak en door jouw personage op de grond te laten stampen verandert alles om je heen in jouw kleur. Degene met de meeste kleur op het veld is de winnaar. Deze game kunnen we in de zomer verwachten. Een aantal eShop titels passeert de revue, zoals Fate/Extella die op 25 juli verschijnt. Ook de complete versie van Disgaea 5 komt uit op 23 mei. Puyo Puyo is een bekend fenomeen in Japan, maar nog niet zo in het Westen. Daar willen ze verandering in brengen door Puyo Puyo Tetris naar ons toe te brengen.

PuyoPuyoTetris 
 Pixel Vault

Het bordspel Monopoly keert ook naar de Switch, dus kunnen we dit najaar allen ruzie gaan maken om een console in plaats van om de tafel. Mocht je niets met bordspellen hebben, dan kun je ook aan de slag met Rayman Legends: Definitive Edition later dit jaar. Als je niet zolang kan wachten red je het misschien wel tot de zomer, wanneer Sine Mora EX uitkomt. Veel is nog niet duidelijk, wel lijkt het een 2D-scroller met shooter-elementen. Deze game is van THQ Nordic, die ook de game Battle Chasers: Nightwar deze zomer naar de Switch gaat brengen. PayDay 2, die al een tijdje uit is voor andere consoles, keert later dit jaar ook naar de Switch.

Splatoon 2

In de laatste minuten van de Nintendo Direct is het dan eindelijk de beurt aan Splatoon 2. We krijgen een introductie aan een map met de naam Salmon Run. Beelden laten zien dat dit een soort oude haven is waar de Inklings kunnen doen wat ze het beste kunnen: alles onderschieten met verf. We zien een aantal elementen, zoals het vormen van een team met andere spelers tijdens een bossfight en de mogelijkheid om gerevived te worden. Het doel van deze battle lijkt het verzamelen van gouden eieren. Splatoon 2 komt ook weer met drie nieuwe amiibo. Splatoon 2 komt op 21 juli uit.

Splatoon amiibo 
 Pixel Vault

Dit was de Nintendo Direct van 13 april. Veel nieuw aangekondigde games en releasedata. Is het alles wat jij verwachtte? Of had je wel meer verwacht van onze Japanse vrienden? Laat het ons weten in de comments.