De nieuwste game controller zou een ring kunnen zijn

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
De nieuwste game controller zou een ring kunnen zijn

Geen controller meer in je handen, maar een ring aan je vinger om je favoriete games te kunnen spelen. Dit is de visie van Titanium Falcon, die bezig is om het op Bluetooth-werkende apparaat, met de naam Talon, te ontwikkelen.

Titanium Falcon, een bedrijf dat zich richt op hardware rondom games, is met een nieuw prototype voor een controller naar buiten gekomen. Deze controller is in de vorm van een ring, genaamd Talon, die de speler gewoon om zijn vinger kan dragen en zal verbonden kunnen worden met consoles met gebruik van Bluetooth.

Naast verbinding maken met consoles is het de bedoeling dat de ring ook connectie kan maken met mobiele telefoons en toekomstige VR apparaten. Dit door de bewegingen van de spelers hand te interpreteren via een motion control sensor. Daarnaast is het prototype ook uitgerust met twee actie knoppen die gebruikt kunnen worden.

Via een Indiegogo campagne, die later deze maand van start zal gaan, hoopt de ontwikkelaar $300.000 op te halen, waarbij de verwachtte prijs voor de ring zal rond de €100 liggen. Titanium Falcon heeft veel vertrouwen in deze volledige nieuwe vorm van besturen en hoopt hiermee de manier van gamen naar een hoger niveau te brengen.

Wij geloven dat onze motion bestuurbare smart ring de manier hoe spelers een game spelen totaal zal veranderen. Talon zal gamers de vrijheid geven om op elke plek en elk tijdstip een game te spelen. Spelers kunnen games op mobiel en zelfs applicaties besturen terwijl ze hele andere dingen aan het doen zijn zoals hardlopen, koken en de bus nemen.