De nieuwe vechters van Injustice 2 – In de linkerhoek…

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
De nieuwe vechters van Injustice 2 – In de linkerhoek…

In 2012 kondigde NetherRealm Studios aan een uitstapje te maken op de bekende Mortal Kombat-serie en de pijlen te richten op het DC Universum. Dat bleek een groot succes te zijn, want Injustice: Gods Among Us werd met groot enthousiasme ontvangen door zowel pers als publiek. De haast onvermijdbare sequel ligt deze week in de winkels, dus kijken we alvast naar een paar van de nieuwe vechtersbazen in de game.

Injustice: Gods Among Us scoorde bij fans goed niet alleen om de fijne gameplay, maar ook om het grote aanbod aan superhelden en superschurken bekend uit het DC Universum. Naast bekende namen als Batman en Superman maakte ook bijzondere figuren zoals Ares, Black Adam en Killer Frost hun opwachting in de reeks. Het grote gevaar met een sequel is echter dat het gros aan ‘bekende’ superhelden en schurken uit het universum wel gedekt is. Dezelfde karakters hergebruiken met wat verbeterde tweaks in de gameplay was dan ook geen oplossing voor de game.

Daarom is er in Injustice 2 gekozen voor een mengelmoesje aan karakters, zowel terugkerend uit het origineel als volledig nieuw. Momenteel zijn er al 32 karakters bekend (inclusief DLC) en dat is in ieder geval al meer dan in de voorganger. Namen als Harley Quinn, The Flash en Green Arrow zijn weer aanwezig, maar er zijn dit keer ook een aantal opvallende en voornamelijk minder bekende vechters aanwezig. Dus hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

Black Canary

Voor iedereen die weleens de televisieserie Arrow heeft gekeken, weet dat Black Canary niet vies is van een potje knokken. In het dagelijks leven beter bekend als Dinah Drake of Dinah Laurel Lance is Black Canary een vrouw waar je liever geen ruzie mee krijgt. Over het algemeen zal ze vooral vertrouwen op haar vuisten en voeten, met ontzettend veel ervaring in zowel judo als boksen. Mocht het haar echter toch te heet worden onder de voetjes, dan kan ze ook nog gebruik maken van haar superkracht: de Canary Cry. Een luide gil die zowel vriend als vijand flink wat gehoorschade aan kan doen.

Injustice 2 Black Canary 
 Pixel Vault

Hoewel Black Canary niet in de originele game zat, vormt ze al wel een onderdeel van de verhaallijn rondom Injustice: Gods Among Us. In de uitgebreide comic-serie die als prequel dient voor de game is Dinah onderdeel van Batmans opstand tegen Superman. Iets wat haar man Oliver Queen (beter bekend als de Green Arrow) duur kwam te staan. Nu krijgt Black Canary dus de kans om wraak te nemen, dit keer met jou achter de knoppen.

Brainiac

In tegenstelling tot de meeste andere vechters komt Brainiac niet van onze aardbol. Deze groene alien is vooral bekend om zijn enorme hoge hersencapaciteit, maar ook uitgebreide kennis van geavanceerde technologie die hem zelfs de overhand geeft in een gevecht met Superman. Brainiac ziet enkel Lex Luthor als gelijke, terwijl hij op de rest van de mensheid neerkijkt. Hij is dan ook niet bang om zijn handen en gadgets te gebruiken om zijn dominantie over de mensheid te bevestigen.

In Injustice 2 zal de superschurk ook de rol van antagonist vervullen voor de verhaallijn. Naast de opkomst van The Society zal Batman het namelijk ook op moeten nemen tegen Brainiac, na zijn aankomst op aarde. De alien lijkt zijn zinnen gezet te hebben op het uitroeien van de mensheid, iets wat de superhelden niet over hun kant laten gaan.

Deadshot

Deadshot zal voor veel mensen geen onbekende naam meer zijn na de film Suicide Squad, waarin Will Smith de sluipschutter / huurmoordenaar vertolkt. Ook in Injustice 2 zal Floyd Lawton zijn opwachting maken, dit keer als onderdeel van The Society. Hoewel Deadshot geen superkrachten heeft, wordt hij door menig superheld en -schurk erkent als de grootste vuurwapen-expert. Lawton zal dan ook vooral op zijn vuurwapens vertrouwen in de game, maar kan ook rake klappen uitdelen zonder een trekker over te halen.

Net als veel andere superschurken uit de Suicide Squad heeft Lawton een micro-explosief in zijn nek zitten om hem onschadelijk te maken, mocht hij over de grens gaan. In Injustice 2 zal dit tegen hem gebruikt worden door Gorilla Grodd, die hem op deze manier in The Society forceert en hem opdraagt de vuile klusjes op te knappen.

Robin

In de loop der jaren zijn er genoeg vechtersbaasjes geweest die de mantel van Robin hebben opgepakt. Toch loopt het niet altijd even goed af met de jonge superhelden. In Injustice 2 zal Damian Wayne de mantel van Robin oppakken en de strijd aan gaan tegen zijn ‘bloedeigen’ vader: Batman.

Inustice 2 Robin 
 Pixel Vault

Nu is de positie van Damian Wayne in de Injustice-reeks niet de makkelijkste om te volgen. Hoewel Damian in het ‘normale’ DC Universum de rol van Robin vertolkte, heeft Damian in het alternatieve Injustice-universum de rol van Nightwing opgepakt. Dit deed hij echter met iets meer geweld dan we gewend zijn van de reguliere Nightwing, met het resultaat dat hij Dick Grayson om het leven brengt. Vijf jaar na de gebeurtenissen uit Injustice: Gods Among Us lijkt Damian alsnog de mantel van Robin te hebben opgepakt, maar niet aan de zijde van zijn vader.

Captain Cold

Een passie voor kou en een groot geweer dan van alles kan veranderen in een massief blok ijs. In eerste instantie zou je denken aan Mr. Freeze uit het Batman-universum, maar DC heeft nog een andere schurk met een vergelijkbaar motief: Captain Cold. Hoewel Freeze stad en land terroriseert in de hoop het leven van zijn vrouw te redden, leeft Captain Cold puur en alleen voor het geld. Stelen doet hij het liefste en hij zal zich dan ook door niets en niemand laten stoppen.

In Injustice 2 zal ook Captain Cold een onderdeel zijn van The Society, maar in tegenstelling tot Deadshot wel vrijwillig. Nadat Superman in het origineel onder andere zijn zus en de rest van het Rogues-syndicaat heeft omgebracht is Leonard Snart (zoals Captain Cold eigenlijk heet) op zoek naar wraak. Dit hoopt hij dan ook in de groep superschurken van Gorilla Grodd te vinden.

Eervolle vermelding: Sub-Zero

Er is één vreemde eend in de bijt van Injustice 2: Sub-Zero. Misschien wel één van de bekendste vechters uit het Mortal Kombat-universum zal zijn opwachting maken in Injustice 2. De ijskoude strijder zal echter enkel beschikbaar zijn als DLC, dus we verwachten niet dat hij een grote rol gaat spelen in het verhaal van de game.

Naast deze zes vechtersbazen krijgt de game ook nog een hele reeks aan andere nieuwe karakters: Atrocitus, Blue Beetle, Cheetah, Darkseid, Doctor Fate, Firestorm, Gorilla Grodd, Poison Ivy, Red Hood, Scarecrow, Starfire, Supergirl en Swamp Thing. Naar welke nieuwe vechter kijk jij het meeste uit?

Injustice 2 ligt vanaf vrijdag in de winkels voor PlayStation 4 en Xbox One.