De nieuwe studio van ‘Swery’ heet White Owls Inc.

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De nieuwe studio van ‘Swery’ heet White Owls Inc.

Misschien gaat er niet bij iedereen een belletje rinkelen bij het horen van de naam Heidetake Suehiro, beter bekend als Swery. De excentrieke ontwikkelaar is verantwoordelijk voor de cult-klassiekers Deadly Premonition en Dark Dreams Don’t Die (D4), en maakte onlangs op Twitter bekend dat hij een nieuwe studio genaamd White Owls Inc. heeft geopend.

Swery vertrok in oktober bij Access Games, de vorige studio waar hij werkzaam was. In 2015 kampte hij met gezondheidsproblemen, waardoor hij even gas terug moest nemen, maar daar lijkt hij geen last meer van te hebben. Zijn nieuwe studio is gevestigd in Osaka. Hoewel hij nog geen titel voor zijn nieuwe project naar buiten heeft gebracht, geeft Suehiro wel aan volop te werken aan een nieuwe game, en geeft hij aan te hopen op aanhoudende steun van zijn volgers.

Op de website van White Owls Inc. zijn verschillende tabbladen te zien, waarvan er één betrekking heeft op VR. Hoewel deze specifieke pagina op wat links naar YouTube-video’s van andere projecten na nog leeg is, is het goed denkbaar dat Swery zijn fantasie de vrije loop gaat laten op dit nieuwe platform.