De nieuwe hero in Overwatch is de robot Orisa

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
De nieuwe hero in Overwatch is de robot Orisa

Na flink wat teasen de afgelopen dagen door het team van Blizzard is nu eindelijk de kogel door de kerk. Overwatch krijgt binnenkort een nieuwe hero en die heet Orisa. Deze robot, gemaakt door een extreem slim kind, is een tank en heeft flink wat trucjes paraat staan.

Vorige week begon Blizzard ineens vreemde berichten de wereld in te slingeren. Eerst een interview met Efi Oladele, een wonderkind van elf, die enthousiast vertelt over haar nieuwe project. Vervolgens een aanslag in Numbani en een paar dagen later een lijstje componenten die Efi nodig heeft voor haar robot. Nu is het dus duidelijk dat haar robot Orisa heet en in Overwatch is ze na D.Va, Reinhardt, Winston, Zarya en Roadhog de zesde tank in de shooter.

Overwatch 
 Gamecensor

Haar primary weapon is de Fusion Driver, een automatisch rapid-fire geweer met een goed bereik. Nadeel is wel dat Orisa trager beweegt als ze aan het schieten is. Met de aanval Halt! schiet ze een graviton charge over de map, die vijanden vertraagt en uiteindelijk aantrekt vlak voordat de charge explodeert.

Haar overige skills zijn vooral voor defensieve doeleinden. Fortify zorgt ervoor dat Orisa minder damage krijgt en niet gestund kan worden terwijl je met Protective Barrier een schild creëert waar jij en je teamgenoten achter kunnen staan. Haar ultimate ability is vergelijkbaar met die van Ana. Met Supercharger dropt ze een apparaat die teamgenoten tijdelijk sterker maakt, mits ze dicht genoeg in de buurt staan van dat apparaat.

Orisa is momenteel al uit te proberen in Overwatch PTR, de testruimte van Blizzard op pc. Wanneer ze officieel haar debuut maakt in Overwatch is nog niet bekend.