De Netflix-releases in de maand december

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De Netflix-releases in de maand december

Netflix biedt veel content aan van verschillende productiebedrijven, maar produceert zelf ook steeds meer. De streamingdienst heeft laten weten voor het einde van 2018 ruim duizend Netflix Originals te willen releasen. Hoewel de streamingdienst normaalgesproken wat rustiger aan doet, gaat het in december helemaal los met maar liefst 64 Netflix Originals. Dat is een flinke lijst, dus hebben wij de releases die je echt moet gaan zien deze maand voor je op een rijtje gezet.

December is de maand waarin Sinterklaas, kerst en Nieuwjaar gevierd gaan worden en brengt Netflix een flink aantal leuke kerstfilms uit om alvast in de kerstsfeer te komen. Daarnaast kunnen we weer een aantal nieuwe series bingen en zijn er oude vertrouwde series die terugkomen met een nieuw seizoen.

Mowgli: Legend of the Jungle

Het verhaal van het mensenkind dat opgroeit in de jungle is voor veel mensen bekend. Toch is deze Netflix-versie van The Jungle Book anders. De film is namelijk een stuk heftiger dan de Disney-film uit 1967.

Mowgli 
 Pixel Vault

Het verhaal gaat over de jongen Mowgli die opgroeit in de jungle bij een roedel wolven. Hij groeit op met de regels van de jungle. Wanneer Mowgli in contact komt met een mensendorp, leert hij meer over zichzelf en zijn afkomst. De jungle zit natuurlijk vol gevaren, maar Mowgli leert al snel dat het grootste gevaar zich niet in de jungle bevindt, maar in zijn menselijke oorsprong.

Acteur en regisseur Andy Serkis, bekend van Planet of the Apes en Lord of the Rings, zet het verhaal van Mowgli op een nieuwe, volwassen manier neer. Hiervoor maakt hij gebruik van een sterrencast met Benedict Cumberbatch als de tijger Shere Khan, Cate Blanchett als de slang Kaa en Christian Bale als de zwarte panter Bagheera. Serkis is zelf te horen als de beer Baloe.

Mowgli: Legend of the Jungle is vanaf 7 december te zien op Netflix.

Chilling Adventures of Sabrina: A Midwinter’s Tale

Sabrina 
 Pixel Vault

Fans van de Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina kunnen deze maand hun hart ophalen. De serie krijgt namelijk een kerstspecial. De special staat compleet los van de gebeurtenissen in het eerste seizoen van de serie.

Het verhaal van de special speelt zich af tijdens de kortste dag en de langste nacht van het jaar: de winter solstice. Deze nacht is natuurlijk geweldig voor een bijeenkomst van heksen. Het moet een groot feest worden, maar wat is altijd de grootste spelbreker op een feest? Juist, ongenodigde gasten. Zonder al te veel prijs te geven, kunnen we vertellen dat het feest verstoord zal worden door iemand die altijd via de schoorsteen naar binnen komt.

De special heeft dus niets te maken met het eerste seizoen van Chilling Adventures of Sabrina, maar liefhebbers van de serie kunnen zich wel alvast klaarmaken voor het vervolg. Er is namelijk een tweede seizoen aangekondigd door Netflix. De releasedatum is nog niet  bekend.

Op 14 december zal het kerstavontuur van Sabrina te zien zijn op Netflix.

Travelers, seizoen 3

De serie over de tijdreizigers krijgt een derde seizoen. De eerste twee seizoenen werden gemaakt in opdracht van het Canadese Showcase, waarna Netflix de wereldwijde rechten overnam. Het derde seizoen van de serie is dus echt van Netflix.

Travelers 
 Pixel Vault

Travelers speelt zich honderden jaren in de toekomst af. Het is in die tijd mogelijk om door de tijd te reizen. Mensen hebben een techniek ontwikkeld om terug naar de eenentwintigste eeuw te reizen en zo de mensheid te waarschuwen voor een ramp die eraan zit te komen.

Ondanks het feit dat de Travelers zo naar die datum zouden kunnen reizen, moeten wij nog even wachten tot 14 december. Dan is het derde seizoen te zien op Netflix.

Hi Score Girl

Hi Score Girl 
 Pixel Vault

Hi Score Girl is een animeserie. De serie is gebaseerd op de gelijknamige Japanse mangaserie. De manga’s zijn geschreven en geïllustreerd door Rensuke Oshikiri.

Hi Score Girl gaat over de niet heel erg knappe, niet atletische en niet al te slimme jongen Haruo Yaguchi. Haruo is in één ding ontzettend goed en dat is gamen. Hij staat in de arcadehal bekend als Beastly Fingers Haruo, tot hij op een dag verliest van een meisje met een potje Street Fighter II. Het meisje dat hem verslaat is niemand minder dan de knappe, rijke en slimme Akira Oono.

Netflix zal het eerste seizoen van Hi Score Girl vanaf 24 december gaan streamen.

Ellen Degeneres: Relatable

Ellen Degeneres: Relatable 
 Pixel Vault

Naast deze twee nieuwe films en seizoenen van series raad ik ook de stand-up comedy special van Ellen DeGeneres aan. DeGeneres maakte zelf de releasedatum van haar show Relatable bekend.
Het is al een tijdje geleden dat Ellen DeGeneres op het podium stond voor een stand-up comedy act. De laatste keer was in 2000. De afgelopen jaren was ze vooral te zien als talkshowhost op het podium van haar eigen tv-show ‘Ellen DeGeneres’.
DeGeneres heeft de show op verzoek van Netflix geschreven. Daarna ging ze de theaters in om Relatable aan het publiek te tonen. Ze deed dit in meerdere theaters in verschillende steden. In de Benaroya Hall in Seattle stond ze voor de laatste keer op het podium met Relatable. Bij deze show waren er ook camera’s van Netflix aanwezig.

Vanaf 18 december is Relatable te bekijken op Netflix.

Wat komt er in december nog meer op Netflix?

Lijken de bovenstaande films en series je toch niks? Maak je geen zorgen, er verschijnt aankomende maand nog meer:

Battle: 1 december
Bad Blood, seizoen 1: 7 december
The Ranch, part 6: 7 december
Roma14 december
Fuller House, seizoen 4: 14 december
Springsteen on Broadway: 16 december
Baki: 18 december
Terrace House: Opening New Doors: Part 5: 18 december
Alexa and Katie, seizoen 2: 26 december
Selection day: 28 december
Yummy Mummies: 28 december