De meest brute bazen uit God of War

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
De meest brute bazen uit God of War

Binnenkort mogen we weer aan de slag met onze oude vertrouwde godendoder Kratos. Dat hij kan knokken is allang bewezen en de God of War heeft de afgelopen jaren flink wat hoofdrolspelers uit de Griekse mythologie in elkaar gebeukt.  Voordat Kratos de Noorse mythologie op zijn kop gaat zetten, blikken wij even terug op de bazen uit de zeven voorgaande delen.

De Hydra

in 2005 konden we voor het eerst kennismaken met de God of War-serie. Veel gamers wisten destijds niet wat ze konden verwachten van de game, maar alles werd al snel duidelijk toen ze in het eerste level oog in oog kwamen te staan met de bekende Hydra. Dit reusachtige monster krijgt er alleen maar meer hoofden bij naarmate het gevecht vordert, maar als je met Kratos deze reusachtige visstick eindelijk weet te mollen, voel je je gelijk als een god.

De meest brute bazen uit God of War

De Kolos van Rhodos.

Vaak is een vervolg een slap aftreksel van de originele game. De ontwikkelaars van God of War wisten dit en besloten daarom gelijk goed te beginnen met deel twee. In plaats van een level met op het einde een bossfight is het hele eerste level de bossfight. Om het geheel nog indrukwekkender te maken, doe je dat niet tegen een vijand van jouw lengte, maar een van meters hoog. De eerste vijftien minuten ren je je rot in Rhodos om het reusachtige standbeeld neer te halen.

God of War 
 PixelVault

Ares

Dit was het gevecht waar je in het eerste deel naartoe werkte. Ares (de huidige God of War) is namelijk degene die je van de dood gered heeft, je jouw wapens geeft en je een doel geeft in de game. Alleen is onze goddelijke vriend juist diegene die ons op het verkeerde been heeft gezet en Kratos zint daarom op wraak. Na heel wat heen en weer knokken is het dus extra bevredigend wanneer je het gouden zwaard door zijn borstkas heen jast en jij de titel van God of War overneemt.

God of War 
 PixelVault

Zusters van het lot

In deel twee  zoekt Kratos deze speciale dames zodat ze de tijd kunnen terugspoelen en Kratos wraak kan nemen op de welbekende leider van de goden, genaamd Zeus. Deze zusters zijn stiekem mijn favoriete bazen uit de game en vroegen voor een strategische aanpak en erg veel geduld. Het was in ieder geval een mooie uitwisseling van het brute geweld.

God of War PixelVault

The laatste Spartaan

Tot nu toe werd Kratos altijd neergezet als een bruut, moordlustig personage die niks anders wilde dan iedereen die in zijn weg stond verpulveren. Toch wisten de makers in het tweede deel Kratos een emotionele laag te geven. Het gevecht met de laatste Spartaan was een plottwist die velen niet aan zagen komen, maar die we konden begrijpen. Het liet namelijk de menselijke kant zien van onze hoofdrolspeler.

data:text/mce-internal,content,%3Cimg%20class%3D%22aligncenter%20size-large%20wp-image-64803%22%20src%3D%22https%3A//pixelvault.nl/wp-content/uploads/2018/04/Ares_confronting_Kratos-710x533.jpg%22%20alt%3D%22God%20of%20War%20%7C%20PixelVault%22%20width%3D%22710%22%20height%3D%22533%22%20/%3E

Hades

Een ritje naar de onderwereld kan natuurlijk niet zonder Hades tegen te komen. De god van de onderwereld doet er alles aan om de ziel van Kratos in handen te krijgen. Natuurlijk laat Kratos dit niet zomaar gebeuren en zorgt hij ervoor dat uiteindelijk de ziel van Hades zelf wordt geofferd. Petje af overigens voor het design van Hades, want dit matcht helemaal bij een heerser van de onderwereld.

God of War 
 PixelVault

Zeus

Ja ja, de grote baas mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje. Na twee delen je best doen om de grote man zelf aan te pakken, mochten we in deel drie eindelijk die bliksemschichten ergens stoppen waar de zon niet scheen. In deel twee konden we hem namelijk alle hoeken van de kamer laten zien, maar het gevecht in deel drie zat vol gave twists en nieuwe elementen met een mooie finale.

God of War 
 PixelVault

Kronos

Als je de kolos van Rhodos al groot vond, dan mag je Kronos uit deel drie zeker niet missen. In deel drie neem je het op tegen de titanen en zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit niet de kleinste vijanden. Helemaal aan het begin van God of War 3 beklim je deze gigantische berg en merk je pas hoe klein je bent. Om het een en ander duidelijk te maken, de nagel van de titaan heeft ongeveer de grootte van een garagepoort. Heerlijk om deze grote jongen een lesje te leren.

De meest brute bazen uit God of War

 

Natuurlijk zijn er nog tig andere vijanden die Kratos in mootjes heeft gehakt. Welk baasgevecht is jou het meest bijgebleven? Laat het ons vooral weten in de comments.