De liefde voor angst – een paradox verklaard

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De liefde voor angst – een paradox verklaard

Wat zijn mensen toch eigenlijk vreemde wezens. De dingen die ons vroeger als kind lieten gillen om onze moeder lijken vaak op latere leeftijd ineens de dingen te worden waar we geld voor schuiven om er een thrill van te krijgen. Veel mensen maken de switch van broekpoeper naar thrillseeker, wat wel blijkt uit de hoeveelheid angst en horror die de entertainment-industrie al decennia lang op ons bordje werpt. Op de vraag ‘why though?’ denken we je antwoord te kunnen geven. 

Of het nu clowns, spinnen, gemaskerde mannen of afgrijselijke wezens zijn, thrillseekende horror-fans lijken maar geen genoeg te kunnen krijgen van alles wat eng is of fobieën triggert. Eigenlijk best gek, gezien de kans aanwezig is dat er ooit een tijd was dat deze fenomenen ze liet huilen als een bang kind. Angst, of eerder de liefde ervoor, is dan ook een paradoxaal iets. Waarom zou je in vredesnaam bang willen zijn? Waarom zou je er zelfs dik voor betalen om bang te worden gemaakt? Wij pakten er een van de vele plausibele theorieën bij en lichten deze netjes voor je uit in de bovenstaande video.

Let wel, niet iedereen is een koelbloedige thrillseeker met een lust voor horror. Ben jij zo’n persoon, of ben je van plan deze video te delen met iemand die aan die omschrijving voldoet, dan hebben we een tip: Doe maar lekker niet. Voor de rest, have fun!