De GC Replay van week 45

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De GC Replay van week 45

We zijn alweer meer dan een week in november en het najaarsgeweld is nu echt begonnen. De Xbox One heeft een knaller met Sunset Overdrive, Call of Duty: Advanced Warfare gaat als warme broodjes over de toonbank en in de komende weken kunnen we nog een lading games verwachten zoals Far Cry 4, Assassin’s Creed: Unity, Dragon Age: Inquisition en ga zo maar even door. Maar nu is het zondag en dus het ideale moment om even terug te blikken op de week in de GC Replay samen Patrick, Kevin en onze verse aanwinst Ricardo.

Replay_Week45_Ricardo

Mijn hartje klopt toch stiekem harder nu de datum steeds dichterbij komt voor Nintendo’s Amiibo-project. Na Super Smash Bros. krijgt ook Mario Kart 8 de implementatie van de plastic figuurtjes. Niet dat het verschijnsel nieuw is, want Activision is de plastic verzamelwoede begonnen in de vorm van Skylanders. Disney Infinity volgde niet veel later en werd opgevolgd met de Marvel-editie. Ik heb nooit meegedaan aan deze hype, maar ik hield het wel in de gaten. Nu heeft Nintendo besloten dat ook zij mee gaan doen aan deze lucratieve business en ik ben bang dat ik me niet langer kan inhouden. Nintendo heeft een rijk verleden aan geweldige personages die ik maar wat graag aan mijn collectie wil gaan toevoegen. Of ik ze dan ook ga gebruiken voor de games die Amiibo ondersteunen? Tja, ik weet niet of mijn kast ze wel wilt uitlenen!

Replay_Week45_Patrick

Wie kan het ontgaan zijn, Call of Duty: Advanced Warfare zag afgelopen maandag het levenslicht. Een jaarlijks, meestal in november, terugkerend fenomeen. Dit maal geen massa’s mensen om middernacht voor de deur van de retailer, maar wel een dagje eerder aan de slag kunnen door de Day Zero-editie. Een dagje eerder de multiplayer in, om zo al die noobs te kunnen domineren die op dinsdag de game beginnen te checken. And then it hits you in the face like a “sledgehammer”. Lag. Waar iedere CoD-fan altijd plat ging op dedicated servers, is Activision voor peer-to-peer gegaan, met de hickups die daarbij komen kijken. Schokkende beelden (de letterlijke dan), hitboxes die niet lijken te kloppen, u roept het maar. Dit alles als je tenminste in de game blijft en er niet uit gekickt wordt. Beetje jammer allemaal, maar dat zal wel weer recht getrokken worden. Geloof me. Tot die tijd, succes tijdens dit double XP-weekend. En die in de lucht hangende tegenstander is geen bug, maar een hoverperk.

Replay_Week45_Kevin

Day-One DLC. Season Passes. Pay-to-Play. Het zijn termen die we de afgelopen jaren in veelvoud hebben gehoord. Een game kopen en alles spelen wat erin zit voordat je doorgaat met een andere game zit er tegenwoordig niet meer in. Alles moet achter slot en grendel en alleen met je creditcard zijn deze sloten open te maken. Of je studio heet CD Projekt RED, komt uit Polen en hebt lak aan de standaard die de afgelopen jaren is opgesteld. Want deze studio, sowieso al hoog in mijn persoonlijke ranking, maakte deze week bekend dat ze met maar liefst 16 DLC-pakketten komen. En het beste: ze zijn allemaal gratis.

Inderdaad: maandenlang gratis DLC voor een game die toch al belooft een f*ckload aan content te hebben. Reden van de studio om de DLC gratis beschikbaar te maken? Gamers hebben al volop geld uitgegeven aan je game en dat zou genoeg voldoening moeten geven. Iets waar andere uitgevers en ontwikkelaars nog wat van kunnen leren. Ja, ik kijk naar jullie, EA en Activision.