De GC Replay van week 16

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De GC Replay van week 16

Het zonnetje schijn, de lucht is blauw: het is de perfecte setting om buiten te gaan zitten en de laptop of tablet erbij te pakken om eens terug te blikken op de afgelopen week. Tenminste, dat dacht onze redactie dan. En wat een week hebben we weer gehad, gevuld met nieuws over niet één maar twee sci-fi shooters: Destiny en Star Wars: Battlefront. Waar de een nieuwe DLC gaat krijgen om de schare fans tevreden te houden heeft de ander monden laten openvallen door middel van een dampende trailer en een vracht aan details. Over DLC gesproken, ook Nintendo wist de community weer lekker bezig te krijgen door een peiling in het leven te roepen omtrent Super Smash Brothers-personages. Hoe dit alles de aandacht van onze redactie wist te trekken gaan Ricardo, Mick en Tim jullie vertellen in de GC Replay van week 16

Replay_Week16_Ricardo

Ricardo Nolten – Als vijfjarige zat ik naast mijn vader op de bank om mezelf te vergapen aan de science fiction-wereld van Star Wars. Sindsdien ben ik een groot liefhebber van het science fiction-universum dat George Lucas heeft gecreëerd. Ik wist dat 2015 mijn jaar van lightsabers, AT-AT’s en X-Wings ging worden, gezien de release van een nieuwe film uit de reeks, maar een film is gelukkig niet het enige. Naast Star Wars Episode VII: The Force Awakens, die ik vanzelfsprekend in de bioscoop ga kijken, zal ik in Star Wars: Battlefront de Galactic Empire wederom vertegenwoordigen. Empire? Jazeker! Ondanks dat ze tot de slechteriken worden gerekend, heeft de Empire voor mij een erg gaaf ensemble machines, wapens en personages.

Nu zijn er best veel Star Wars-gerelateerde games geweest en met wisselend succes. Ik ga ze zeker niet allemaal noemen, maar voor mij persoonlijk waren de iteraties van Rogue Squadron, Jedi Knight, Knights of the Old Republic en natuurlijk Battlefront de games die je gespeeld moet hebben als Star Wars-fan. De eerste Battlefront dateert alweer uit 2004 en was beschikbaar voor de pc en PlayStation 2 en mijn allereerste stappen als virtuele Stormtrooper ben ik nooit vergeten. Je bent onderdeel van iets veel groters en ieder individu kan het verschil maken tussen winst of verlies. En ja, Stormtroopers kunnen gewoon wat raken, ondanks alle verhalen die je hier over hebt gehoord! Een erg mooie bonus is dat je je dan ook nog eens op bekende werelden van het Star War-universum bevindt. Ik ben erg benieuwd naar de next-gen installatie van Star Wars: Battlefront en sinds de bekendmaking kan ik stiekem niet meer wachten tot ik dat Rebel-scum op zijn plek kan zetten.

Replay_Week16_Mick

Mick Mannheims – Ja, het is alweer een goede zeven maanden geleden toen Destiny het levenslicht zag. Weet je nog, die sci-fi shooter van Bungie die de gamers weg zou moeten blazen? Die bedoel ik ja. De game heeft vanaf het begin duidelijk gemaakt dat het geen game is voor iedereen. Gelukkig waren mijn 60 euro wel goed besteed, want ik moet toegeven dat ik de game nog op de voet volg. Volgen, niet spelen dus? Nope, daarmee komen we dus bij het punt dat ik nu graag wil bespreken: de bekendmaking van de House of Wolves DLC.

Ik heb inmiddels 100+ uren doorgebracht met mijn warlock en alle hoeken en gaten van het verkenbare universum wel gezien. Dit waren fijne tochten, maar toch slaat op een gegeven moment de verveling keihard toe. De content is eerlijk gezegd om van te huilen en ik schaam me soms dat ik moet zeggen dat ik dezelfde paar missies al tientallen keren heb voltooid voor !@%$#! currency of items. Te gek voor woorden eigenlijk.

Ook met de eerste DLC ben ik inmiddels al een tijdje klaar, maar voel toch nog steeds die drang om alles in de gaten te houden. Van patch notes tot wekelijkse updates en van Xur tot de Nightfall; die game heeft dus toch duidelijk iets goed gedaan voor me. Mijn haat-liefde-verhouding met Destiny welde dan ook weer even op met de bekendmaking van de releasedatum en de eerste details van de House of Wolves DLC, waarin we hopelijk genoeg content krijgen om ditmaal wel een lange tijdspanne aan ons trekken te kunnen komen en eindelijk die ‘Become Legend’-slogan van het doosje te kunnen voelen. We weten het op 19 mei…

Replay_Week16_Tim

Tim den Tuinder – Sinds de aankondiging dat Super Smash Bros. voor de Wii U en 3DS nieuwe karakters kunnen krijgen via DLC, staat de deur open voor de meest unieke keuzes. Karakters hoeven niet meer achter te blijven vanwege ruimtegebrek aangezien ze altijd na de launch nog toegevoegd kunnen worden. Mewtwo zat er eigenlijk niet in. Geen probleem, hij komt er later bij. Lucas was ook afwezig. Geen nood: hij is onderweg. Wie missen we dan nog? De Ice-Climbers, Roy uit Fire Emblem en Solid Snake uit Metal Gear. Vergeet niet: Kojima smeekte praktisch of hij in Melee kon verschijnen, dus wie weet is het geen brug te ver om hem weer in de game te krijgen als men bij Konami het zo graag wil.

In de meest recente Nintendo Direct kondigde Nintendo aan dat ze via de website van Smash Brothers wilden gaan peilen wie fans het liefste een opwachting willen zien maken. Er zouden geen regels zijn. Het hoeft niet eens een personage te zijn van Nintendo zelf. Veel fans interpreteerden dit als een poll om te kijken wie er gegarandeerd in zou komen. Dit is niet het geval, het was alleen een peiling zodat Nintendo een idee kon krijgen van wie men graag in de game zou zien. Nintendo is geen vreemde als het aankomt op personages van andere makers. Snake, Pac-Man , Sonic en Mega Man maakten al eerder hun opwachting. Dus waarom dit niet uitbreiden?

Afgelopen week kwam het gerucht naar boven dat een hacker een aantal interessante dingen in de code van Super Smash Bros. voor de Wii U had gevonden. Onder andere muziek uit Street Fighter 2. De muziek van Ryu’s stage. Mega Man zit al in de game, dus het is niet vergezocht om meer characters uit Capcom’s stal te gebruiken. Tot nu toe heeft Capcom geen enkele Street Fighter-game voor de Wii U uitgebracht of zelfs klaarstaan, dus het zou een goede cross-promotion zijn zonder dat ze ook maar een hand uit hoeven te steken. In een week waarin zelfs de nextgen consoles Street Fighter 4, (een game die inmiddels alweer uit 2009 stamt), binnenkort kunnen verwachten, zou het leuk zijn voor de Nintendo-bezitters om iets Street Fighter-gerelateerds te kunnen krijgen. God weet dat Ryu beter zou passen dan wie dan ook.