De game Vampyr heeft een releasedatum gekregen

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
De game Vampyr heeft een releasedatum gekregen

Tijdens de laatste aflevering van Dontnod Presents Vampyr hebben de ontwikkelaars hun fans verrast met de releasedatum voor de game. Daarnaast zijn er wat inhoudelijke details vrijgegeven over het vampierenavontuur. 

Vorig jaar werd de game Vampyr al uitgesteld, waardoor we niks wijzer zijn geworden over het feit wanneer we überhaupt deze game kunnen spelen. Tijdens de laatste aflevering van Dontnod Presents Vampyr hebben de ontwikkelaars het lange wachten beloond met een releasedatum. We kunnen de game verwachten op 5 juni 2018 en is bij release beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Tijdens de laatste aflevering werd ook uitgelegd hoe gameplay en narratieve elementen met elkaar samenwerken om de game een unieke twist te geven. De game speelt zich af in Londen vlak na de Eerste Wereldoorlog. Jonathan is een dokter die net terugkomt van een reis en op onverklaarbare wijze in een vampier is veranderd. Hoewel hij geen idee heeft hoe dit komt, neemt de vampier in hem het af en toe over en moet hij met regelmaat iemand vermoorden. Wanneer Jonathan zijn slachtoffers vermoordt, krijgt hij de laatste gedachten van hen te zien. In de game zullen meerdere personages centraal staan met elk een eigen karakter en achtergrond.