De Franse DLC voegt nieuwe Easter egg toe aan Battlefield 1

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
De Franse DLC voegt nieuwe Easter egg toe aan Battlefield 1

DICE staat bekend om de complexe Easter eggs in de Battlefieldgames, waarbij de zeer ingewikkelde morse code Easter egg de kroon spant. Er lijkt wel een speciaal team bij DICE aan het werk te zijn dat zich fulltime bezig houdt met dit soort gekke verassingen en ze zijn met de laatst toegevoegde DLC voor Battlefield 1 weer bezig geweest.

They Shall Not Pass is de meest recente uitbreiding voor Battlefield 1, waarin de Fransen het slagveld betreden. Niet alleen de soldaten, maar ook de Franse loopgraven zijn onderdeel van deze DLC en in de map Verdun zit een nieuwe Easter egg. YouTube-kanaal Jackfrags laat zien dat dit verstopte paasei een stuk minder complex is dan de morse code Easter egg waar een dog-tag mee te verdienen valt.

Wel moet je even flink rondrennen door de map Verdun om alle stappen te doorlopen te beginnen bij – hoe kan het ook anders in het Franse land – flessen wijn. De Franse agrariërs uit de vroege 20ste eeuw lieten blijkbaar overal wijn slingeren en aan jou de schone taak deze flessen te vinden en kapot te schieten. Wanneer je drie flessen kapotgeschoten hebt moet je drie windhanen op de daken zien te spotten en deze met je sniperwapen beschieten. Let goed op wanneer je de laatste haan hebt geraakt, want dan moet er in de verte een huis aan drie ballonnen opstijgen.

In de video wordt terecht opgemerkt dat dit een referentie is naar de film Up. Want hoewel de ballon slechts drie ballonnen bevat in de kleuren van de Franse vlag, kan dit haast niet anders dan een verwijzing naar de animatiefilm zijn. In de film van Pixar en Disney heeft het huis iets meer ballonnen nodig om op te stijgen, maar de filmfan bij DICE vond drie ballonnen in een Frans thema blijkbaar wel gepast.